İtfaiye ekipleri, çarşının çatısının çökmesi ve ufak çapta meydana gelen patlamalar nedeniyle yangına müdahale etmekte zorlandı. Alevlere müdahale etmekte güçlük çeken itfaiye erleri, takviye ekip istedi. Mahallenin elektrikleri tedbir amacıyla kesilirken, çarşıya yakın olan bazı oteller de boşaltıldı.
GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR
Yangın haberini alan işyeri sahipleri olay yerine koştu. Kalabalığın artması üzerine çevik kuvvet ekipleri emniyet şeridi çekerek vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdı. Çarşının içine girmeye çalışan esnaf ile polis ekipleri arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Bazı esnaf da yangını gözyaşları içinde izledi. Bazı işyeri sahipleri yangının sabotaj olduğunu iddia etti. Esnaflar, yetkililerin olay yerine gelmemesine ise tepki gösterdi.
"ESNAF PERİŞAN OLDU"
Yunus Emre Halk Çarşısı Derneği Başkanı Mahmut Alcan, çarşıda işyeri olan esnafların perişan olduğunu belirterek, "Bekçi beni aradı çarşının yandığını söyledi. Kızıma hemen itfaiyeyi ara dedim. Diğer esnaf arkadaşları da aradım. Geldiğimizde başlamış bitmiş bir şey kalmamıştı. Türkiye'nin her yerinden buradan insanlar var. Buradaki her esnafın 5-6 çocuğu var" dedi. Alcan ayrıca, itfaiyenin geldiğinde suyunun olmadığını öne sürdü.
Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilmesine rağmen yangın, yaklaşık 4 saat sonra kontrol altına alınabildi. Yangın nedeniyle çarşı kullanılamaz hale gelirken can kaybının ve yaralanın olmadığı öğrenildi. İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları sürerken, ekmek tekneleri yanan işyeri sahiplerinin de bekleyişi devam ediyor.
1993 yılında Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’yle Baba Harman Parkı arasında 404 dükkanla faaliyete geçen çarşı, 5 yıl sonra yıkılarak modern hale getirildi. 10 bin metrekare alana sahip çarşıda 685 dükkan bulunuyor.