YENİ BAĞLANAN İLÇELERE DE GİRİLİYOR
Göreve başladığında yıllık asfalt ihalesinin 50 milyon TL civarında olduğunu hatırlatan Kocaoğlu, altyapı çalışmalarına verdikleri hızla birlikte geçtiğimiz yıl Ağustos ayında bu rakamı 189 milyon TL’ye çıkardıklarını belirtti. 18 Haziran 2013’te yapacakları aynı tutardaki asfalt, bakım, onarım ihalesi ile de yeni bağlanan 9 ilçedeki işleri sürdüreceklerini anlatan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Altyapıya girmek bir belediye başkanı için en zor iştir. Kimse görmediği gibi altyapı yaparken bozduğunuz yolların, kaldırımların, faturasını da ödersiniz ama biz kentin altyapısından başlayarak kenti kalkındırmayı ve problemleri çözmeyi hedefledik. Vatandaşımız da bizi anladı. 21 ilçenin altyapı sorunlarını hemen hemen bitirdik. Tabii ki bozulanları tamir edip, yenilerini yapıyoruz”
AYRIM YOK ÇALIŞMAK VAR
Zaman zaman çeşitli problemler ve bürokratik güçlüklerle karşılaştıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, önemli olanın işi inanarak yapmak için yola çıkmak olduğunu söyledi. Başkan Kocaoğlu, bu işe inanarak yola çıktıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "bu yüzden yapamayacağımız iş, aşamayacağımız engel yoktur. Bu kentin bize verdiği görevi, tarafsız, adil, ayrım yapmadan, herkesi aynı nazardan görerek hizmetlerimizi sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. İşler gecikti, eksikler var, daha yapılacak çok iş var diyebilirsiniz. Ben de diyorum ama ‘ayrım yaptı; kentin, vatandaşın, devletin malına el sürdü’ diyemezsiniz. Önemli olan çalışıp, üretmektir.”
DEDİDOKU YAPANLARA ALLAH SELAMET VERSİN
Bugün Hazine'ye borcu olmayan tek Büyükşehir Belediyesi olduklarının altını çizen Kocaoğlu, Hazine garantisi olmadan istedikleri borcu bulup alabildiklerini belirtti. Devlet Hazinesi’ne derecelendirme kuruluşları tarafından verilen not ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin notunun aynı olduğunu hatırlatan Aziz Kocaoğlu, şunları kaydetti: “Buna ulaşan başka devlet kurumu yoktur. En borçlu belediyeden dünya çapında bilinir, Türkiye’nin en güvenilir kurumu, belediyesi haline geldik. Bunu ancak tasarruf ederek, geceyi gündüze katarak, kılı kırk yararak, çalışarak yapabiliyorsunuz. Buraya 9 yıldır hiç kimsenin alacağını aksatmadan, kimseyi belediyenin kapısına getirtmeden geldik. Hiçbir kimseye, kuruma vadesi gelmiş bir kuruş borcumuz yok. Bizim belediyemizde her şey zamanında, tıkır tıkır ödeniyor."
Dünyanın yatırımını yaptıklarını anlatan Kocaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Bugün gücümüzü daha da artırarak devam ediyoruz ama kaynakları çok doğru kullandık. İşe, ayakları yere basan, en acil projelerden başladık. Biz söylenenlere, ‘dedim, dediler'e bıçak kemiğe dayanmadan cevap vermiyoruz. Bu kentte polemik yaratmıyoruz, kentlinin moralini bozmuyoruz, kenti dedikodu arenasına çevirmiyoruz. Susuyoruz, işimize bakıyoruz, bir nebze daha fazla iş yapmak için mesai harcıyoruz. Konuşanlar konuşacak, dedikodu yapanlar yapacak, Allah onlara selamet versin. Biz iş yapacağız.”
Törenin sonunda, İzbeton çalışanlarını temsilen Belediye- İş Sendikası’ndan Hikmet Polat, ‘İzmir’in parlayan yıldızı’ olarak nitelendirdiği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na çalışanların armağanı olarak ‘altın nazar boncuğu’ taktı, teşekkür çiçeği verdi.
İZBETON’A ÇEVRECİ ARAÇLAR
İZBETON, halen kullandığı 234 iş makinasına ek olarak aldığı 20 iş makinasıyla toplam 254 iş makinasına; 248 adet hizmet aracına ek olarak aldığı 41 adet araçla da toplam 289 hizmet aracına sahip oldu.
İzbeton tarafından alınarak hizmete alınan araç sayısı 61. Bunlardan 20 tanesi iş makinesi, 41 adedi çeşitli araçlar olduğu belirtildi. Toplam maliyeti 13 milyon 369 bin 280 TL. İki paletli ekskavatör, 4 adet lastikli eksvakatör, 4 adet lastikli loder, 3 traktör kepçe,1 büyük finişer,1 adet küçük finişer, 3 adet asfalt silindiri ve 2 adet mini asfalt kazıma olmak üzere toplam 20 iş makinesi. Bunların maliyeti 6 milyon 392 bin 152 TL. Ayrıca 10 adet su tankeri, 5 damperli kamyon,5 vinçli kamyon, 3 adet TIR çekici, 2 trafik çekici, 2 adet çift kabinli ekip aracı, 2 motorin tankeri, 1 adet periyodik bakım aracı, 1 lastik tamir aracı, 1 asfalt distribütörü, 1 asfalt robotu, 1 bariyer çakma aracı, 1 kaydır kasa araç ve 6 panelvan hizmet aracı olmak üzere toplam 41 araç. Bunların maliyeti 6 milyon 977 bin 127 TL olarak açıklandı.
Yeni alınan 20 iş makinesi ile yükleme kapasitesi yüzde 20, asfalt serme kapasitesi ise yüzde 15 artacak. Yeni alınan 41 araç ile hizmetler daha hızlı ve daha güvenli yapılacak. Mini finişer ve mini kazıma makinaları ile tranşe serimi daha kaliteli ve daha seri yapılacak. Dolayısıyla elle yapılan serim miktarı azalacak. Örneğin 3 adet yama ekibinin yaptığı işi 1 finişer ekibi yapabilecek. Yakıt tüketimi, bakım-onarım ve yedek parça gideri azalacak ve ekonomi sağlanacak. Yeni alınan makine ve araçlardaki çevre dostu motorlar sayesinde egzoz salınımı minimuma inecek.