Açılış konuşmasını yapan DEÜ Tıp Fakültesi Çocuk Acil Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Duman, çocuk acilin pediatrinin içinde ayrı bir yan dal uzmanlığı olarak bir üst ihtisas alanı olduğunu, bu alanda çalışan uzmanların artması ile verilen acil sağlık hizmetlerinin kalitesinin daha da artacağını belirterek şu bilgileri verdi:
“Fakülte olarak bu konuda önderlik yapan eğitim ve sağlık kurumlarından biriyiz. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Çocuk Acil’i Türkiye’de ilk kurulan Çocuk Acil Bilim Dalı’dır. Yine bir ilk olarak açılışı yapılan bu Çocuk Acil Servis’i, gerek fiziki alan, gerek tıbbi cihaz ve ekipman, gerekse çalışan personel açısından Türkiye’nin en iyi donanımlı çocuk acil servislerinden birisidir. Servisimize yılda ortalama 60 bin hasta kabul ediyoruz. Bu oranın, yeni hizmet binamızda yüzde 25-30 oranında artmasını bekliyoruz. Hizmet alanında geniş bir bekleme salonu, triaj alanı (4 sedye), canlandırma odası (2 sedye), travma hastaları için cerrahi müdahalelerin rahatlıkla yapılacağı iki ayrı girişim alanı mevcut. Kritik hastaların izlemi için 5 yataklı gözlem alanı, izole oda (2 sedye), tedavi odaları (6 oda, 12 sedye) yer almakta ve toplam sedye sayısı da 29’u buluyor. Tüm bu alanlar en üst düzey tıbbi bakımın verileceği modern cihazlarla donatıldı. Acil servis içindeki radyoloji ünitesinin ihalesi tamamlandı. Böylece hastaların bilgisayarlı tomografi, röntgen, ultrasonografi gibi radyolojik tetkikleri hızlıca yapılabilecek. Acil servis hizmeti bir ekip işidir. Bu yeni acil servisle birlikte kendi hemşire ekibimiz, personelimiz, sekreteryamız, asistan ve uzmanlarımızla birlikte verilen sağlık hizmet kelitesinde belirgin bir artış olacaktır.” Açılışta söz alan DEÜ Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Hale Ören, acil servisin açılışıyla ikinci mutluluklarını yaşadıklarını belirterek, “İki yıl önce Çocuk Hastanemizin açılışını yapmıştık. Bugün de acil servisini açıyoruz. Destekleri için Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Füzün’e, Başhekimliğimiz ve katkılarından dolayı Nevvar Salih İşgören Vakfı yöneticilerine teşekkür ederim” dedi.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2012 verilerine göre Türkiye’de 18 yaş altı nüfusun 23 milyon kişi olduğunu belirten DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Refik Mas, “Çocuk Acil Servisimizde yılda 60 bin çocuk hastaya hizmet verirken, şimdi yaklaşık 10 kat daha büyük bir alana geçiyoruz. Bu bizim için çok önemlidir. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin İzmir’e bakışını gösteren önemli bir veridir. Çocuk acilleri olarak ülkemizde son yıllarda ciddi yatırımlar yapılmaktadır. Sıralama olarak bakıldığında Türkiye’de hastanemizin çocuk aciller içinde en üst seviyede olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Binanın yapılmasına katkılarından dolayı merhum hayırsever İşgören ailesi ve Vakfı’na, değerli hizmetlerinden dolayı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hale Ören ve Çocuk Acil Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Duman’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Açılışta konuşan DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse de, İzmir’e böyle önemli bir sağlık merkezi kazandırdığı için merhum hayırsever İşgören ailesine teşekkür ettiğini belirterek şöyle konuştu: “İşgören Vakfı İzmir’de çok sayıda eğitim ve sağlık yatırımlarına katkıda bulundu. Vakıf yöneticileri burada.Rahmetli Salih İşgören sağlığında bir kanser hastanesi sözü vermişti. Yönetimden bu hastaneyi yapmalarını bekliyoruz. Çocuk Acil Servisimizin hizmete girmesinde emeği geçen tüm hocalarıma ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum.”