Balıkesir haberleri

Fişe takılı unutulan elektrikli cihazlar yangına sebep

Balıkesir İtfaiye Müdürü Vehbi Yörük, fişe takılı unutulan elektrikli cihazların yangına sebep olduğunu söyledi. Balıkesir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Müdürlüğü, rakamlarla 2012 yılını değerlendirdi.

Balıkesir İtfaiye Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, 2012 yılında Balıkesir itfaiyesi toplam bin 415 olaya müdahale etti. 2011 yılına göre olay sayısında düşüş yaşanan Balıkesir İtfaiyesi, 2012 yılında bin 28 yangın, 216 kurtarma, 80 sıkışmalı trafik kazası, 2 sualtı arama kurtarma faaliyeti, 89 su çekme faaliyetinde bulundu. Toplam bin 28 yangının, 353 adeti ot yangını olarak istatistiklere yansırken, Balıkesir'in günlük yangın ortalaması 2,8 oldu.
Toplam 80 trafik kazasına müdahale eden Balıkesir İtfaiyesi, 7 vatandaşı araçtan ölü, 139 vatandaşı ise yaralı olarak sıkıştığı araçtan çıkardı. Toplam 78 hayvanı mahsur kaldığı alandan kurtaran itfaiye, 23 yangın tatbikatında bulundu.

"FİŞTE TAKILI BIRAKILAN EŞYALAR YANGINA DAVETİYE ÇIKARIYOR"
Balıkesir İtfaiyesi acil durumlar dışında, 165 sulama, 56 bayrak asma, 388 baca temizliği yaptı. Balıkesir İtfaiye Müdürü Vehbi Yörük, itfaiyenin geride bırakılan yılda başarılı bir grafik çizdiğini söyledi. Müdür Yörük, 2012 yılında 175 ev yangınına müdahale ettik. Bu yangınların çıkış nedeni ağırlıklı olarak fişi takılı olarak bırakılan beyaz eşyalar. Vatandaşlar evden çıkarken elektrikli eşyalarını fişten çekmeli. Bu işlem, yangın çıkmasını önleyecektir" dedi. 
Balıkesir Belediyesi tarafından şehrin alt yapısına destek olarak döşenen yağmur suyu drenaj kanallarının büyük faydası olduğunu anlatan Müdür Yörük, "Özellikle yılın son aylarında Balıkesir şehir merkezi oldukça fazla yağmur aldı. Eskiden bu yağmurlarda su baskını ihbarları itfaiyemize çok fazla geliyordu. Döşenen yağmur suyu drenaj kanalları su baskını ihbarları da bitti ve vatandaşımız rahatladı" dedi. 
{ "vars": { "account": "G-9Y3VVX61MK" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }