İZMİR HABER

Göztepe'ye 35 Bin Kişilik Stad

Göztepe Spor Kulübü için yapılacak yeni stat üzerine tartışmalar sürerken, Göztepeli işadamı ve Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır'dan, 35 bin kişilik stat önerisi geldi.

Göztepe'ye yakışır 35 bin kişilik bir stat projesinin, daha doğru ve daha gerçekçi bir yaklaşım olacağını savundu. Stat projelerini gündeme getirirken, kentin stat yapımı sırasında ve sonrasında yaşayabileceği trafik başta olmak üzere, tüm diğer olası sorunların titizlikle hesaplanması ve öngörülmesi gerektiğine dikkat çeken Necip Nasır, “Levent Marina'nın karşısındaki alan gerek fiziki büyüklüğü, gerekse, çevre yolu bağlantısı sayesinde hem artan seyirci potansiyelini karşılayabilecek hem de kentin zaten giderek artan trafik yoğunluğuna da yeni bir yük getirmeyecektir” diye konuştu.

TRAFİĞİ RAHATLATACAK ÇALIŞMA
Stat tartışmalarının başladığı ilk dönemlerde fizibıl bir proje oluşturması ve kentin ana aksındaki trafiği rahatlatacak bir çalışmanın yapılmasının önemine hep işaret etmeye çalıştığını kaydeden Nasır, “Stat yapıldıktan sonra ana arter ve bağlantı yollarıyla gerek stada ulaşım ve gerekse kentin mevcut trafik düzeninin bu projeden olumsuz etkilenmemesi gerekir. Göztepemize yakışır bir stat en az 35 bin kapasiteli olmalı ve bu noktada uygun ve elverişli konumuyla Levent Marina'nın karşısındaki İzmir Büyükşehir Belediyesi Eshot Çakalburnu Otobüs Garajı'nın bulunduğu alan üzerinde durulmalıdır” ifadesini kullandı.
“TOPYEKÜN BİR SEFERBERLİK İÇİNDE OLUNMALI”
İzmir'in süper ligde temsilcisinin olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu da dile getiren Necip Nasır, bu durumun İzmir'in ekonomik ve sosyal yaşamından bağımsız düşünülemeyeceğini hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti: “Öncelikle ekonomik altyapı, tesis yatırımları, güçlü ve kapasiteli statların varlığı, İzmir olarak yıllardır özlemini çektiğimiz süper lig heyecanını yeniden yaşamamızı sağlayacaktır. Bu noktada sportif başarıların gelebilmesi için kent olarak topyekün bir seferberlik içinde olunmalı, stat ve diğer makro projelerin, 25-30 yıllık ihtiyaçları karşılayacak şekilde planlanması en doğru yaklaşım olacaktır.”
{ "vars": { "account": "G-9Y3VVX61MK" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }