Sarıcı; şöyle konuştu: "Güller çok hassas olduğu için bir bebek gibi bakım istiyor. Sıcak ve soğuk dengesini iyi ayarlamak gerekiyor. Bu da ihracat oranını etkiliyor. Örneğin kışın yapılan ihracat oranı yaz mevsimine göre gelir durumunu yarıya indiriyor. Son iki yıldır ise çiçeklerin az olmasından dolayı yurt dışından çiçek geliyor bu da bizi maddi anlamda etkiliyor. Hava şartlarının etkisi ile üretimin az olması ve fiyatların daha uygun olmasından dolayı çiçek satıcıları taleplerini yurt dışına yönlendirdi. Afrika ülkeleri özellikle sektörü sekteye uğratmış durumda.”
Gül üretiminde yaşanan sıkıntıya rağmen yurt içi ihracatlarını sürdürmeye devam ettiklerini aktaran Sarıcı; İstanbul, Ankara ve Samsun illerinin yurt içi üretimde liste başında yer aldığını aktardı.
HÜSRAN İÇİNDEYİZ
Ailece seracılık yaparak geçimlerini sağladıklarını anlatan Bahri Çitlik de 14 Şubat Sevgililer Günü’nü bu yıl hüsranla karşıladıklarını dile getirdi. Çitlik; 15 yıldır gül üreticiliği yaptığını anlatarak şunları söyledi: "Bu yıl karanfil üretimi başladı. Gül üretiminin özel üretimine onuncu aydan itibaren başlıyoruz. Çile çok çekiyoruz. Kışın don yapıyor. Zorluk çekiyoruz. Çiftçinin hakkını savunan bir yönetim mekanizmasının olmaması büyük bir sıkıntı oluşturuyor bizim için. Bu yıl 14 Şubat Sevgililer Günü bizim için hüsran. Ümitliydik. Yurt dışından yapılan ihracat bizi sıkıntıya sokuyor.”