Ödemiş Ticaret Odası konferans salonunda düzenlenen seminere Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Denetimli Serbestlikten sorumlu Cumhuriyet Savcısı Erdem Eroğlu, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Asmaoğlu, Baro Temsilcisi Avukat Erdem Boyacı, daire amirleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile denetimli serbestlik personelleri ve 110 yükümlü katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, “2005 yılından itibaren infaz sistemimizle ilgili önemli değişiklikler oldu. Bu değikliklerin çoğu mevzuatımızın Avrupa Birliği standartlarını tutturma ve daha da ileri gitme amacıyla gerçekleşti. Pek çok hususta çok başarılıyız. Elde ettiğimiz verilere göre ileride olduğunu düşündüğümüz bazı ülkelere göre daha da ileri duruma gelmiş bulunmaktayız. Denetimli Serbestlik yasası ile ilgili değişiklik yapıldı. Şuanda bulunduğunuz statü Ceza İnfaz Kurumu'nda geçirmeniz gereken süreyi, ailelerinizle birlikte toplum içinde geçiriyorsunuz. Amaç iyi hal kararı ile salıverilen hükümlülerin düzenlerinin bozulmaması, devlete ve topluma yük olmadan üreterek, topluma değer katmanızdır. Yapılan bu tür faaliyetler hepimiz için çok önemli olduğunu belirterek, sunumunu yapacak olan Ege Üniversitesi Hemşirelik Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Ayça Gürkan hocamızın iletişim bilgilerinden faydalanacaksınız” dedi.
Seminerin konuşmacısı olan Ege Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Ayça Gürkan da, şunları söyledi: “Stres hayatımızın her alanında olumlu ve olumsuz olmak üzere yer almaktadır. Evlilik hazırlıkları, bir işte başarılı olma mücadelesi insanı harekete geçiren olumlu streslere örnek iken, bir arkadaşımızla tartışmamız, işlerimizin istediğimiz gibi gitmemesi olumsuz stres yaratan faktörlere örnektir. Stresin her türlüsü fizyolojik olarak vücudumuzu etkiler. Önemli olan ise stresimizi tanımak ve onu kontrol altına alabilmektir. Stresle baş etme yolları ise kendimizle olumlu diyalog kurma, yani: “ Ya hep, ya hiç düşünce tarzından uzak durma, aşırı genellemeden kaçınmak; aşırı büyütme ve küçültmeden, hemen sonuca varmaktan, karşındakinin zihnini okumaktan, ' meli, malı' cümlelerden, etiketlemeden, kişiselleştirmeden uzak durmak gerektir. Sizin için neyin iyi olduğunu ancak siz bilebilirsiniz. Duygularınızı ve kendinizi tanımaktan başlayarak stresle başa çıkmada ilk adımı atabilirsiniz.”
Seminerde ayrıca, farkındalığın daha etkin olabilmesi için görsel materyallere yer verildi. Seminer, yükümlülerin soru ve cevaplarıyla sonlandırıldı.