Çoğunluğu kadın kursiyerler, girişimcilik, iş geliştirme, pazar araştırması, pazarlama, üretim, yönetim, iş planlama ve finans konularında ders görüyor. Başarıyla tamamlayanlar sertifika almaya hak kazanacak. Bu belgeyle İş-Kur’a gidenler, KOSGEB hibesiyle hayallerini süsleyen işyerini açma şansı yakalayacak. “Girişimcilik Proje Destek Programı”na katılmak isteyenlerin, Gediz Üniversitesi Çankaya Yerleşkesi’ne başvurması gerekiyor.
Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, bu eğitimi bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüklerini ve desteklediklerini açıkladı, “Halkla bütünleşen, çevresine değer katan, yeni ufuklar açan bir üniversite hedefledik. Farklı yaşlardan ve mesleklerden katılımcıların yer aldığı program, bu amacımızın bir göstergesidir. Toplumla bütünleşmemizi sağlayan pek çok projemiz olacak” dedi.
Prof. Dr. Çevik, ülkemizin daha çok girişimciye ihtiyacı bulunduğuna işaret etti, özellikle de kadınların ilgisinin sevindirici olduğunu söyledi. Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ekonomimizin güçlenmesi, kişi başına düşen gelirin yükselmesi ve de işsizliğin azalması girişimci sayımızın artmasına, yeni yatırımlara bağlı. Girişimcilik Proje Destek Programı’na bu nedenle özel önem veriyoruz. Bu eğitim sayesinde önümüzdeki dönem iş dünyamızda yeni girişimciler göreceğiz, ne mutlu ki önemli bölümü kadın olacak. Cesaretleri ve sergiledikleri girişimcilik örneği nedeniyle kadın kursiyerlerimizi kutluyorum. Her birinin istihdam sağlayan, vergi ödeyen, ekonominin çarklarını döndüren işletmeler kuracağına yürekten inanıyorum. Gediz Üniversitesi olarak bu başarının bir parçası olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Toplumumuza girişimcilik ruhu aşılamaya devam edeceğiz.”