Depremde 42 kişinin ölmüştü,mühendis belediyeyi suçladı Depremde 42 kişinin ölmüştü,mühendis belediyeyi suçladı
Ceyhan Ticaret Odası’nın desteğiyle Ceyhan Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuya ilişkin bilgiler veren Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) proje koordinatörü Ferda Ulutaş, ‘Endüstriyel Simbiyoz Projesi’ sayesinde sanayileşmeyle birlikte doğanın da korunabileceğini söyledi.
Ulutaş, “Sanayileşme, kalkınma beraberinde insana ve doğaya olumsuz etkileri de getiriyor. Bu projede aslında kalkınmayla birlikte doğayı koruma ve insana olan baskıyı azaltma fikri yatıyor. Şu anda İskenderun Körfezi'nde sürdürülebilir iş yaşamı, ama aynı zamanda sürdürülebilir bir doğa için çalışma yapıyoruz. Birlikte hareket ederek ortak bazı sorunları çözebilmek daha etkin hale gelir. Birimizin atığı, birimizin hammaddesi olabilir.” dedi.
Çevresel faktörlerin sanayicinin rekabet gücü açısından giderek önem kazanmakta olduğunu vurgulayan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Görevlisi Prof Dr. Göksel Demirer'de projenin bölgesel kalkınmaya etkisini anlattı.
Toplantıya Ceyhan Belediye Başkan Vekili Faruk Mendeş, Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Ali Duru ve firma temsilcileri katıldı.

Editör: TE Bilişim