İZMİR HABER

İzmir Gastro Fest 7. kez gerçekleşecek

İzmir ve Ege Bölgesi'ni mutfağıyla tanıtmak ve gastronomik değerleriyle ön plana çıkan, marka bir kent yapmak amacıyla yola çıkan İzmir'in ilk gastronomi festivali 'İzmir Gastro Fest' 7. kez gerçekleşecek.

İlki 2018 yılında 'Göç' temasıyla düzenlenen festivalin bu yılki teması ise 'Gıda Egemenliği' olarak belirlendi.  Gıdayı üretenleri, dağıtanları ve tüketenleri gıda sistemleri ve politikalarının merkezine koyan, sürdürülebilir yöntemlerle, sağlıklı gıda üretme ve kendi gıda, tarım sistemlerini tanımlama olarak özetlenebilecek 'Gıdanın Egemenliği' konusunu masaya yatıracak festival yurt içinden ve dışından konunun uzmanlarını, fikir önderlerini ve şefleri bir araya getirecek.

Gastronomi dünyası bu etkinlikte buluşacak

3 Kasım günü İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleşecek festivalde, 1996 Dünya Gıda Zirvesi'nde uluslararası çiftçi örgütü La Via Campesina tarafından insanlığın sürdürülebilir, ekolojik yöntemlerle üretilen sağlıklı gıdaya sahip olma, kendi tarım sistemlerini belirleme hakkını tanımlamak üzere kullanılan 'Gıda Egemenliği' kavramı ilk kez ele alınacak. Program boyunca, Türkiye'nin önde gelen şefleriyle söyleşiler ve atölye çalışmaları, yerel üreticilerle söyleşiler, restoranların stantlarında yemek tadımları, film gösterimleri gerçekleşecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ana sponsorluğunda ITALTUR M.I.C.E tarafından gerçekleştirilecek festivalin düzenleme kurulunda ise Hande Arslanalp, Gamze İneceli, Müge Akgün, Metin Suerkan yer alıyor. Barilla ve Pepsi Co, İstinyepark, Aegean Airlines, Öztiryakiler ise projenin sponsorları arasında...  İzmir Ticaret Odası, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi de destekleyen kurumlar arasında bulunuyor.

 Bu yılın teması "Gıdanın Egemenliği"

Her yıl bir tema çerçevesinde gerçekleşecek etkinliğe Carolyn Steel, Güven Eken, Aslı Pasinli, Tangör Tan, Samuel Buckley, Yalçın Inam, Ozan Kumbasar, Seray Kumbasar, Osman Serdaroğlu, Nur Başnur katılacak. Handan Kaygusuzer, Serkan Anavatan, Yılmaz Öztürk,  Marios Liadakis ise atölye çalışmalarını gerçekleştirecek şefler arasında yer alıyor. 

Festivalin Düzenleme Kurulu Başkanı Hande Arslanalp; "Her geçen yıl güçlenerek büyüyen İzmir Gastro Fest'in yedincisiyle yeniden bir arada olacağız. Maalesef aradan geçen 28 yıl içinde gezegenimiz büyük bir hızla ısınmaya başladı.  Biliyoruz ki, iklim değişikliğini yavaşlatacak tedbirler alınmadığı sürece, açlık, susuzluk ve dayanılması imkânsız sıcaklık başta olmak üzere dünyamız pek çok açıdan yaşanılmaz hale gelecek.  

Bu yüzden de konumuzu yerel üreticilerden nihai tüketiciye çiftçilik, göçerlik ve balıkçılık sistemlerini belirlemesine ilişkin öneriler sunan 'Gıdanın egemenliği'nin ne anlama geldiğini, çözüm önerilerini tartışmak olarak belirledik. 3 Kasım'da 7. İzmir GastroFest'te buluşmak dileğiyle" diye konuştu. 

{ "vars": { "account": "G-9Y3VVX61MK" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }