Katip Çelebi Üniversitesi yerinde eğitim veriyor
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Dekanı Ahmet Tekinay, öğrencilerine mezun olmadan iş garantisi verildiğini belirterek dersleri sadece kitaplara bağlı kalmadan kurdukları özel tesislerde uygulamalı anlatıldığını açıkladı.
Balık üretimi için kurulan kapalı devre sisteminde hedeflerinin yüzde 100 verim sağlamak olduğunu belirten Tekinay, şöyle konuştu: “Kapalı devre sisteminde tuzlu suda alabalık yumurtalarını çatlatmak suretiyle yavru üretimini başarmış durumdayız. Bize bu sistemin yararı kullanılan suyu arıtıp tekrar kullanıyoruz. Teknolojiden faydalanarak 40 derece olan bir ortamı 10 dereceye düşürerek alabalık yavru üretimini kolaylaştırdık. Ayrıca öğrencilerimizi balık çiftliklerine götürerek ders vermek yerine üniversitemizin laboratuvar ortamında daha iyi eğitim veriyoruz. Levrek ve çupra balıklarının üretimini yerinde uygulamalı şekilde öğrencilerimize öğretiyoruz. Geniş bir arazi üzerine kurulan tesisimizde hedefimiz Türkiye’de üretilmeyen balıkları getirip üretmek. Burası portatif bir yer. Firmalardan alabalık yumurtalarını anlaşmamız gereği ücretsiz aldık. Bizden tek istedikleri şey ise bilgilerimizi onlarla paylaşmamız.”
İZMİR SU ÜRÜNLERİNİN BAŞKENTİDİR
İzmir’in su ürünlerinin başkenti olduğunu belirten Ahmet Tekinay, sözlerine şöyle devam etti: “İzmir su ürünlerinin başkentidir. Balık yemlerinin büyük bir bölümü İzmir’de üretilmektedir. Koy ve körfezlerde akademik çalışmaya ihtiyaç bulunmakta. Bu nedenle bilimsel kurumlara ihtiyaç var. Ege Üniversitesi bunlardan birisi ve diğeri de İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’dir. Dediğimiz gibi bizim en büyük hedefimiz öğrencilerimizi tam donanımlı yetiştirmek ve sektörün kaliteli eleman ihtiyacına cevap vermektir.”
Bunlar da ilginizi çekebilir