Konak Belediyesi Haberleri

Konak Belediyesi kadın danışma merkezine başvurular artıyor

Konak Belediyesi Ayla Ökmen Semt Merkezinde hizmet veren Kadın Danışma Merkezine geçtiğimiz yıl; 330 hukuksal, 425 psikolojik ve grup terapisinde de toplam 75 kişiye danışmanlık hizmeti verildi. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan “Sadece Konak sınırları içindeki vatandaşlara değil, tüm İzmirlilere hizmet veriyoruz.


Kadına sevgi ve dostluk gösteren toplum geleceğe umutla bakar. Mutlu ve umutlu bir yarın hazırlar. Bizim sevgi evlerimiz, kadın danışma merkezimiz kadın için var” dedi. Merkeze çok çeşitli sorunlarla gelen kadınlar olduğunu, bunların arasında fiziksel şiddet görenlerin, duygusal baskıya maruz kalanların ve ensest mağdurlarının bulunduğunu belirten merkezin avukatı Ayla Eğit, Konak Belediyesi'nin Türkiye'de avukat ve psikolog istihdam eden ilk belediye olduğunu söyledi. Eğit, geçtiğimiz yıl aile içi şiddette kadının yasal hakları ve şiddetin psikolojik etkileri üzerine iki bin kadına seminer ve panel düzenleyerek bilgilendirdiklerini hatırlattı.İzmir Kadın Haklarını Koruma Derneği'nin de Kurucu Üyesi olan Avukat Eğit, “Konak Belediye Başkanımız Hakan Tartan 'Kadın Dostu' bir belediye başkanı. Kendisi de Kadın Haklarını Koruma Derneği'nin üyesidir. O nedenle kadınların sorunlarını yakından biliyor ve onlara sahip çıkıyor” dedi. Şiddet gören kadın için en büyük sorunun kimlik bilgilerinin gizlenememesi olduğunu anlatan Avukat Eğit sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizde kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin artması sonucu merkezimize başvurularda arttı. Genellikle töre cinayetlerinden kaçıp İzmir'e sığınan kadınlar geliyor. En büyük sıkıntımız kocasının veya ailesinin şiddetinden kaçan kadının nüfus bilgilerinin karartılmaması. Bu durumda olan kadınların bilgilerini devletin karartması lazım. Kadının çocukları okuyorsa okul kayıtlarının da karartılması lazım. Çünkü bu bilgiler kadının bulunmasını sağlıyor ve kocasından, töreden kaçamıyor, gizlenemiyor. Kadını korumak için bu karartmanın yapılması lazım. Yetkililere bu konuda çağrıda bulunuyorum.”
Çareyi ilaç kullanmakta bulan pek çok kadının terapiler sonrasında ilaç kullanmayı bıraktığına dikkat çeken Eğit, kişilerin kendisini iyi hissedene kadar psikolojik destek almaya devam edebileceklerini hatırlattı. Danışmanlık hizmetlerinin ücretsiz olduğuna da değinen Eğit, kadınların, Danışma Merkezi'ni arayarak, görüşmek için randevu alabileceklerini söyledi.


{ "vars": { "account": "G-9Y3VVX61MK" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }