Sosyal medyadan yadım
“Aldığımız desteklerle köylülerimizle bahçemize tel örgü çektik. Çocuklarımızın rahatça su içebileceği bir Çeşme yaptık. Tuvaletimizi yeniledik. Kış aylarında okul bahçesinde çamurla boğuşan çocukları bu durumdan kurtarmak için başvurduğumuz Sur Belediyesinden kum getirttik. Çöp kutularını bahçeye yerleştirdik. Okul bahçesini çocukların rahatlıkla çöplerini atabileceği, temiz bir ortamda yaşayabileceği bir dünya haline getirdik.” Sur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle okulun hem iç hem de dış boyasını yaptıklarını, yeşeren bir dünyanın olabilmesi için İl Fidan Müdürlüğünden aldıkları 100’e yakın fidanı bahçeye diktiklerini aktaran Gümüş, çocukların yüzünü güldürmek için sosyal medyayı kullanarak, Çarşı ve Umut Atölyesi gibi gruplardan kırtasiye ile giyecek yardımı aldıklarını belirtti.
Köylülerden Abdulkadir Koçak da eskiden okullarının fiziki durumunun çok kötü olduğunu belirterek, öğretmen Gümüş’ün yaptığı çalışmalarla okulun çehresini değiştirdiğini söyledi.
‘Aldığımız maaşları hak etmemiz lazım’
Eğitim ve öğretimin yalnızca sınıfta yapılan bir olgu olmadığını, bunun hayatın her alanında geçerli olması gerektiğini dile getiren Gümüş, “Bunları çocuklara aşılamamız, biz öğretmenler bunları yapmamız gerekiyordu. Aldığımız maaşı hak etmemiz lazım. Aslında görevimizi yaptık. Çocuklarımızı ve köylülerimizi güldürdük, kendimiz güldük. Mutluyuz, okulumuz değişti. Temiz, rahat ve güvenli bir ortamda eğitim öğretim görüyoruz.”
Gümüş şimdi de okul çatısının yenilenmesi, Oyun parkı, bilgisayar odası yapmayı planlıyor.