İZMİR HABER

Şifa 13 Branşta Sağlık Teknikeri Yetiştirecek

Şifa Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO, sağlık sektörünün ara eleman ihtiyacını gözeterek 4 yeni bölüm açtı. Böylece şimdiye kadar Türkiye’de sadece bir üniversitede bulunan Nükleer Tıp Teknikleri Bölümünün ikincisi, Şifa Sağlık Hizmetleri MYO bünyesinde eğitim vermeye başlıyor.

Hızlı bir gelişme gösteren sağlık sektörü, her geçen gün daha fazla ala elemana gereksinim duyuyor. Tıp, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri fakülteleri ile Türkiye’nin sağlık profesyonellerini yetiştiren Şifa Üniversitesi, ara eleman ihtiyacına katkıda bulunma adına geçtiğimiz yıl Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nu hizmete açtı. İlk yılında 9 bölüme 237 öğrenci kabul eden Sağlık Hizmetleri MYO’na, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda 4 yeni bölüm daha ilave edildi.

İlk yıl; Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Optisyenlik, Odyometri, Anestezi, Fizyoterapi, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Ağız ve Diş Sağlığı, Elektronörofizyoloji ile Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümlerine öğrenci alan Sağlık Hizmetleri MYO, bunlara İlk ve Acil Yardım, Ameliyathane Hizmetleri, Nükleer Tıp Teknikleri ve Radyoterapi bölümlerini ekledi. Şifa Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO’na, YÖK bu sene açılan yeni bölümlerle birlikte 485 kişilik kontenjan açmış oldu. Şifa Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun, çağın gerektirdiği sağlık iş gücünü yetiştirmek için modern ve çağdaş eğitim öğretim ortamına sahip olduğunu belirten Şifa Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhittin Akyıldız, “Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz, Şifa Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Buca Şubesi ile birlikte Buca Sağlık ve Eğitim Kampüsünde faaliyet gösteriyor. Kampüsümüz; 45 bin metrekare açık, 10 bin metrekare kapalı alana sahiptir. Öğrencilerimiz burada, doğa ve tarihi dokuyla iç içe bir ortamda eğitim alıyorlar” dedi.

TÜRKİYE’DE SADECE İKİ TANE VAR
Sağlık Hizmetleri MYO’nun ilk yılında yüzde 100 tercih edildiğini ifade eden Akyıldız, “Tercih ve yerleştirme oranlarından aldığımız güvenle bu yıl 4 yeni bölüm daha açtık. Bunlardan Nükleer Tıp Teknikleri, bu alanda Türkiye’deki ikinci, vakıf üniversiteleri arasındaki ilk programdır” şeklinde açıklamada bulundu. Şifa Üniversitesi SHMYO öğrencilerinin, kurum bünyesinde bulunan uluslararası akreditasyona sahip üniversite uygulama ve araştırma merkezlerinde klinik uygulama yapabilme fırsatına sahip olduğunu anlatan Akyıldız, “Öğrencilerimiz uygulama ve staj derslerini; Şifa Üniversitesi’nin İzmir’in değişik semtlerine yayılmış 13 hastane ve polikliniğinde yapabiliyor. Öğretim görevlilerimizin büyük kısmının aktif olarak hastanelerimizde çalışan hekimlerimizden oluşması, öğrencilerimize kendi bilgi ve deneyimlerini aktarmaları noktasında büyük bir avantaj oluşturuyor” dedi. Akyıldız, ayrıca öğrencileri başarıya motive etmek için hiçbir vakıf üniversitesinde verilmeyen akademik başarı bursu verdiklerini de sözlerine ekledi.
{ "vars": { "account": "G-9Y3VVX61MK" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }