Ticaret Bakanlığı’nın otomotiv ve emlak sektöründeki fahiş fiyatı önlemek üzere hayata geçirdiği Elektronik İlan Doğrulama Sistemi’nin (EİDS) 2’nci aşaması olan yetki doğrulama uygulaması yakın zamanda devreye alınacak. Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar, yetki doğrulama uygulaması hakkında 15 Eylül 2024-1 Ocak 2025 tarihleri arasında vatandaşlara bilgilendirme ve emlakçılara uyarı yapılacağını belirterek, “1 Ocak’tan itibaren yetkisi olmadan kimse ilan giremeyecek, ev sahibine yetki belgesi numaramızı vereceğiz ve bizi e devlet üzerinden yetkilendirecek” dedi.

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik’te 31 Ağustos 2023 tarihinde yapılan değişiklikle, ilan platformlarına getirilen, ilan verenin kimlik bilgilerini ve ilan verme yetkisini doğrulama yükümlülüğü kapsamında Ticaret Bakanlığı tarafından Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) kuruldu. Sistemin 2’nci aşaması olan ’yetki doğrulama’ uygulaması, emlak ilanları için yakında devreye alınacak.

Gayrimenkul ve otomotiv sektöründe yeni düzenleme

Sıla bebeğin teyzesi konuştu: Sıla bebeğin teyzesi konuştu:

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kayseri’de yaptığı bir toplantıda; “15 Eylül’de yeni bir düzenleme başlayacak. Emlakta, ilan sitelerinde doğrulanmış ilan dönemine geçilecek. Böylece ilan sitelerinde gördüğünüz ilanların hiçbiri katakulli ya da tüketiciyi aldatmaya yönelik olmayacak. Konut satacak kişi, e-devlet üzerinde gayrimenkulünü seçerek emlakçıyı yetkilendirecek. Yetkilendirilmiş emlakçılar, bu satışlara aracılık edecek. Otomotivde de aynı sistemi getireceğiz. Önce emlak ile ilgili olanı yayınlayacağız. Kısa bir süre sonra, 1-2 hafta sonra da bunu otomotiv sektöründe uygulayacağız" dedi.

Editör: Ajans Ekip