İşçileri taşıyan kamyonette can pazarı İşçileri taşıyan kamyonette can pazarı
Sakarya Valiliği, Sapanca Kaymakamlığı, Sapanca Belediyesi, Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi, Doğa Park ve Yunus Emre Enstitüsü katkıları ile düzenlenen etkinlik kapsamında 13 ülkeden 18 ressam Sapanca’da bir araya geldi. “Sapanca’da Zamanlar” adı altında gerçekleşecek etkinliğe Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye, Türkmenistan, Rusya, Moldova, KKTC, Tataristan, Bosna Hersek, Kosova ve Makedonya’dan katılan sanatçılar, 14 gün boyunca yaptıkları çalışmalar ile Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Resim Ödülü’nün sahibi olabilmek için yarışacak.

Doğa Park’ta çalışmalarını sürdüren Makedonyalı Ressam Zühal Nebi Mümin, “Bu yıl Sapanca’nın bu güzel cennet gibi yerinde Doğa Park’tayız. Güzel bir organizasyon. Farklı yerlerden sanatçı arkadaşlarımızla buluştuk. Aynı dili konuşamasak da anlaşıyoruz bir şekilde. Şuan çalıştığım resim 3 gün sürdü. Kombine bir resim çalışması. Mozaik tahta parçaları ve akrilik renklerle tamamladım. Eserlerimizi herkesin görmesi bize gurur verici bir şey” diye konuştu.

Eserlerinde sosyolojik problemler ve insanların birbirleri ile olan ilişkilerini ele aldığını belirten KKTC’li Ressam Özge Ertanın ise, “Sosyolojik problemler ve sosyoloji, kamu, insanlar, yaşam ve şehir hayatı, resimlerimde yapmak istediğim konular. Onun üzerine denemeler, çalışmalar yapıyorum. Şehir hayatı üzerine herkesin bir şeyleri koruması, bir şeyleri sahiplenmesi, işi ve hayatı ile ilgili. Bu doğal olarak şehir hayatı, globalleşme, bireysellik, toplumsal anlamda sosyolojik soruları ortaya çıkartıyor. Bunları irdelemeye, bunların üzerinden bir şeyler üretmeye çalışıyorum. Çalışan insanlar veya toplum içerisinde var olamaya çalışanlar üzerinde durmaya çalışıyorum daha çok. Resimlerim genel anlamda toplumun yaşamını, hareketini, onların birbirleri ile olan iletişimini veya iletişimsizliğini. Hepsini bir şekilde yansıtmaya çalışıyorum” dedi.






Editör: TE Bilişim