Tırın altında kalan polis şehit oldu.. Tırın altında kalan polis şehit oldu..
 Alaplı Belediyesinde çeşitli görevlerde bulunan son olarak Belediye Sosyal Hizmetler Müdürü olarak çalışan ve emekli olan Muammer Darçın, ilçenin en büyük eksikliğinin vatandaşların eğlenecekleri bir eğlence merkezinin olmayışı olduğunu belirterek, en büyük amaçlarının ilçeye bir eğlence merkezi kazandırmak olduğunu söyledi.
Bu amaçla yep yeni bir mekanda ilçe halkına hizmet vermeye başladıklarını belirten Darçın, şunları söyledi: ” 29 yıl önce Alaplı’ya geldim. Alaplı Belediyesinde işe başladım. O yıllarda müzik alanında benim branşım ses sanatçılığıydı. Bende ses sanatçısı ve müzisyen olarak belediyeye girdim. O dönemin Belediye Başkanı rahmetli Ahmet Zeki Atalay benim sesimi çok beğendi. Belediye de bir müzik korosu Türk Sanat Müziği kurma çalışmaları vardı. O yıllardan beri belediye de birçok görevlerde bulundum. Ambar şefliği ile başladım. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yaptım. Halkla İlişkiler Müdürlüğü, basın danışmanlığı, Tansa müdürlüğü gibi birçok görevlerde bulundum. Bu görevlerde başarılı oldum. Daha sonra emekli oldum. Emekli olduktan sonra Antalya’ya gitme niyetim vardı. Ama gidemedim. Alaplı’yı çok sevdim, benim için bir tutku oldu burası bundan sonrada Alaplı’da kalacağım hiçbir yere de gitmek istemiyorum. Alaplı içinde çok faydalı olacağıma inanıyorum. Belediye Çay Bahçesinde yaklaşık 3,5 yıl çalıştım. Çünkü çay bahçesinde çok güzel anılarım geçti. Eski Belediye Başkanımız Muhabbet Tezel inşa etmişti Çay bahçesini, güzel anılarımız geçti. Bende Çay bahçesine kendim müstecir olarak talip oldum. Biraz benim için pahalı bir müstecirlik oldu, beni biraz yıprattı, ama yılmadım, savaştım, yüksek bir kiraya rağmen 2 bin TL’lik kiraya rağmen o çay bahçesinde büyük bir mücadele verdim. Toplantılar yaptım, düğünler yaptım, kongreler oldu. Bir ahenk içerisindeydik. Ama o kiraya dayanamadık, 2 bin TL’lik kira bizi ezdi. Belediye Başkanımızda bize bu tür toplantılar ve düğünler yapmayacaksın dedi sadece çay bahçesi olarak görev yapacaksın deyince bende sadece çay ve kahve ile satarak bu işin yürütülemeyeceğini anladım. Şimdi ise halı saha tesislerinin bir bölümünde görev aldım. Halı saha sahibi de sen bize lazımsın beraber çalışalım ve hep beraber çalışalım ve ilçemize çok şeyler kazandıralım dedi. Şimdi de bu halı sahasının kafeteryasını işletiyorum. İleride yaz ayında çocuk parkları, spor tesisleri, bovling gibi oyunlar düzenleyeceğiz. Bu mekanımızda eğlenceler, çocuk aktiviteleri, canlı müzik, küçük kınalar, nişanlar ve doğum günleri yapmayı düşünüyoruz. Tesisimizi bir eğlence merkezi haline getireceğiz.Amacımız ilçemize bir eğlence mekanı kazandırmak, bu eğlence merkezini tüm ilçe genelinde yaygın hale getirmek. Bu yönde eğlence merkezini tanıtmak için ilçenin her yerinde çeşitli aktiviteler, konserler vermeyi düşünüyorum. Eğlence mekanımızın tam karşısında bir 400 yıllık bir meşe palamudu ağacı var. Bunu da yeni öğrendim. Şu anda bu ağaç korunmuyor. Ben bu ağacın etrafını çevirerek yanında bir çok güzel bir park haline getirmeyi düşünüyorum” dedi.
Bu amacını daha önceki belediye başkanları ile paylaştığını kaydeden Darçın, sözlerini şöyle sürdürdü:“Yıllardan beri büyük bir amacım vardı. Bunu bütün belediye başkanları ile paylaşmıştım. Bizim Alaplı olarak en büyük eksiğimiz ilçe halkını şehir merkezine indiremiyoruz. Alaplı halkı neden merkeze inmiyor, çünkü onları aşağıda eğlendirecek bir mekan yok, kadınlarımız, erkeklerimizin ve ailelerin birlikte oturabilecekleri mekan yok, tabi ilçe merkezinde parklar ve çay bahçeleri yapılıyor ama mühim olan parklar ve bahçeler değil, mühim olan vatandaşlarımıza eğlence merkezi ve kültür merkezi kazandırmak, vatandaşları eğlendirebilecek onları merkeze çekebilecek ve her türlü aktiviteleri ve eğlenceleri yapabilecekleri bir mekan lazım, bizim en büyük amacımız buydu. Biz bunu Alaplı Belediyesi Çay Bahçesinde değerlendirmeyi düşündük. Ama pahalı bir çay bahçesinde yapacak imkanımız da olmadı. Çünkü biz kira ödemekten başka şeyler yapmaya gücümüz yetmedi. Ama inşallah birilerinin yardımıyla ben bunu yapacağıma inanıyorum. Kendi sosyal katkım, gücüm, sesim ve fikrim ile ben bunu başaracağıma ve ilçeye bir sosyal tesis kuracağımıza inanıyorum”
İlçede bir zamanlar sinema ve eğlence merkezlerinin olduğunu şimdilerde ise ilçenin sürekli geriye gittiğini belirten Darçın, sözlerine şöyle devam etti:” Ben ilçede 29 yıldır yaşıyorum. Alaplı halkı her şeyi hak ediyor, ben Alaplı halkının nasıl eğlendiğini çok güzel biliyorum. Şahin tepesinden biliyorum, çay bahçelerinden biliyorum. Tansa üzerindeki şu anda kütüphane olarak kullanılan ve düğün salonu olarak kullanılan yerden biliyorum. İlçede daha önce bir sinema salonu ve şahin tepesi diye eğlence mekanları vardı. Ben Alaplı’nın geriye gitmesinin nedenini çözemiyorum. Belki siyasi beklide davranış biçimlerinden olabilir fakat geçmişte hep insanlarda daha iyi bir özgürlük daha bir iletişim vardı ve topluca insanlarımız eğleniyorlardı. Şimdi belediye memuru bile eğlenmiyor, bizim zamanımızda belediye memurlarımızla toplu yemekler yapardık. Toplu eğlenceler olurdu. Tansa’nın üzeri düğün salonuydu. Düğün salonunda gençlerimiz disko yaparlardı. Çay bahçesinin bir bölümünde gençlerimiz disko yapardı. Şahin tepesinde her gece canlı müzik vardı. Üniversiteli öğrencilerimiz çay bahçesinde eğlence, doğum günleri yapardı. Şimdi ne oldu da böyle eğlenceler bitti, bu insanlarımız nereye gitti. İnsanlar yine burada ama bir yerlerde bir eksiklik var. Eksiklik zannediyorum hepimizde var”
Alaplı Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin ilçe merkezine inmesini sağlamak için çalıştıklarını belirten Darçın, sözlerini şöyle tamamladı:” Ben bu konuda üniversite öğrencilerimizle birebir görüşüyorum. Onlara eğlence merkezimizden bahsediyorum. Gelmeleri için talepte bulunuyorum. Ama onlar bir anda gelemiyorlar, çünkü bir çekimserlik var onlarda, üzerlerinde kara bulutlar var. Bu kara bulutları üzerlerinden atamıyorlar. Bunun atılması için, bu öğrencilerin ilçe merkezine gelmesi tüm siyasilerimizle sağlanabilir. Öğrencilerimizin şikayetleri var. Öğrencilerimiz diyor ki biz ilçe merkezine inemiyoruz. Korkuyoruz, tinerciler var, baliciler ve sarhoşlar var, ışıklar gece yanmıyor, bekçi yok, bize sahip çıkan yok diyorlar. Biz Çay bahçesinde bir anlamda bekçiydik. Çay bahçesini aydınlatan bizdik. Ama şu anda çay bahçesi karanlığa gömüldü. İnşallah yeniden aydınlanır. Biz orada 3,5 yıl bekçilik yaptık. Ama dayanamadık, maddi imkanlarımız yeterli gelmedi gücümüz yetmedi çıkmak ve ayrılmak zorunda kaldık”
Muammer Darçın’ın ortağı Eda Cantanem Korkmaz da,“Muammer Darçın ile yola çıktık. Amacımız Alaplı’ya güzel şeyler kazandırmak, bayanlara ve üniversite öğrencilerimize yönelik çalışmayı düşünüyor ve bu yönde ilerliyoruz. Çünkü Alaplı’da bayanlara yönelik eğlence mekanı kafa dağıtabilecekleri gidebilecekleri kafeterya gibi yerler yok, aynı şey üniversiteli gençlerimiz için de geçerli, onlarda ilçede kendileri için bir eğlence mekanı olmadığı için Kdz. Ereğli’ye gitmek zorunda kalıyorlar. Memur olan bayan arkadaşlarımız aynın şekilde biz onlara yönelik bu mekanı işletiyoruz ve yavaş yavaş da başarıya doğru çok güzel adımlarla gidiyoruz. İzlenimler çok olumlu yönde, örneğin ben çocuğumu kreşe gönderiyorum. Öğretmenlerimizle artık bir aile gibi olduk. Bu mekanı onlara söylediğimde çok iyi oldu, bizde eğlenmek için Kdz. Ereğli’ye gitmek zorunda kalıyorduk, bu mekanı açmanız çok iyi oldu yönünde görüşlerini dile getiriyorlar. Özellikle bayanlardan ve üniversite öğrencilerinden olumlu çok güzel tepkiler alıyoruz. Kız öğrencilerimizin en önemli sorunu dışarıya gittiklerinde rahatsız ediliyor, bizim bu mekanımızda böyle bir sorun yok” dedi.

İzmir haberleri

Editör: TE Bilişim