Aliağa Yolcu İskelesi İçin Çalışmalara Başlandı Aliağa Yolcu İskelesi İçin Çalışmalara Başlandı
Ticaret Odası Seminer Salonu’nda yapılan “Aliağa Kent Sohbetleri”nin bu ayki konusu “Sanayi kenti Aliağa’da üniversite süreci” oldu. Ege Üniversitesi (EÜ) Bergama Meslek Yüksekokulu (MYO) Aliağa Kampüsü öğrencilerinin de katıldığı toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren, Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk, Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka ve EÜ Bergama MYO Aliağa Yerleşkesi Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sevil Şener konuşmacı olarak katıldı.

Toplantıda konuşmacılar Aliağa’da bulunan MYO’nun büyük bir öğrenci potansiyeline sahip olduğu belirterek, “Aliağa’da bulunan Bergama Meslek Yüksekokulu Aliağa Yerleşkesi’nin öğrenci sayısı, gerçekleştirdiği proje adeti, faaliyetler, yerel kurumlar ile diyalog potansiyeli açısından Bergama’nın önünde. Ancak, adı halen Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu Aliağa Yerleşkesi olarak anılıyor. Bergama MYO’ya bağlı ancak Aliağa’nın daha çok öğrencisi var. Sponsor bularak yerleşke içine güzel bir bina yaptırılmalı ve adı Aliağa Teknik Bilimler MYO olmalı” görüşü dile getirildi.
Toplantıda konuşan Yrd. Doç Dr Sevil Şener, Aliağa’nın bağımsız bir yüksek okul ve fakülte için çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade ederek, “Okul olarak, Aliağa’da belediye başta olmak üzere tüm kurumlarla, oda ve STK’larla uyum içinde çalışıyoruz. Aliağa Belediyesi, her zaman bize destek oluyor, bizi hiçbir zaman geri çevirmiyor. En çok teşekkürü Aliağa Belediyesi hak ediyor. Aliağa’daki kurumlar birlikte hareket edip, kent dinamiklerini harekete geçirerek kente yüksekokul ve fakülte kazandırabilir” dedi.

“TAM DESTEK VERİYORUZ”
Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren, ilçenin müstakil bir MYO’na ve fakülteye sahip olması gerektiğini dile getirerek, şöyle konuştu: “Aliağa’daki MYO, daha önce otogar olarak yapılan bir binada hizmet veriyor. Orası her ne kadar düzenlenmiş olsa da bir üniversite için uygun değil. Aliağadaki yerel kurumlar, sanayiciler bir araya gelerek Üniversite için daha uygun mekanlar üretmeliyiz. Aliağa Belediyesi olarak bu sürece öncülük etmeye hazırız. Yüksek öğretim için tam desteği hazırız. Aliağa, potansiyeli yüksek bir kent. Sorunları aşmak çok zor değil. Petkim’in yapmakta olduğu Meslek Lisesi tamamlanmak üzere. Sanayi kuruluşlarımız bu tür eğitim kurumlarını rahatlıkla yapabilir. İlçedeki tüm siyasi partiler, yerel kurumlar olarak, kamu ve özel sektör olarak birlik içinde olursak aşamayacağımız sorun yoktur.”
“BELEDİYENİN EĞİTİME DESTEĞİ HEP SÜRECEK”
Başkan Yardımcısı Eren, Aliağa Belediyesi’nin olanakları ölçüsünde ilçede eğitimin yükünü sırtladığını ifade ederek, “26 Nisan’da Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz Aliağa’ya gelecek. Sayın Rektörümüze ziyaretinde bu kentin potansiyelini ve beklentilerini somut bir şekilde tüm kurumlar bir araya gelerek sunacağız. Aliağa, yüksek öğretimde buğundan çok daha fazla ilgiyi hak ediyor. Aliağa artık bu yerleşkeden kurtulmalıdır. Aliağa’nın yapısı da, dokusu da fakülteye uygundur. Bu konuda ne yapılması gerekiyorsa biz üstümüze düşen görevlere hazırız” dedi.
Eren, çeşitli sıkıntılara karşın belediye olarak öğrenci misafirhanesi ile Aliağa’daki üniversite öğrencilerine hizmet sunduklarını sözlerine ekledi.

“SANAYİCİ KENTE DAHA ÇOK SAHİP ÇIKMALI”
Toplantıda konuşan Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka da, sanayicilerin kente daha çok katkı vermesi gerektiğini söyleyerek, şöyle konutu: “PETKİM bu sene kente 5 milyarlık yatırım diye başladı. Yatırım 10 milyara çıktı. 10 milyon TL’ye bir meslek Lisesi yapması devede kulak bile değil. Sanayi kuruluşlarımız, Aliağa’da üretip, Aliağa’da kazandığını unutmadan bu kentin gelişimine, gençlerin eğitimine kaynak sağlamalı. Aliağa’daki kurumlarımız da birlikte hareket ederek kentin gücünü göstermeli. Sanayiciler eğitime yapacakları her türlü yatırımın karşılığını alacaktır. Yerel kurumlar birlikte hareket etmeli, yerel kurumların birlikte hareketine sanayiciler de katılmalı. Bugün Karabük’de Kardemir 153 Milyon TL’lik sosyal yatırım yapmış bir firmadır. Aliağa’da da bunun daha iyisinin birlikte hareketle başarılabileceği inancındayım ve bu konuda her türlü desteği Oda olarak vereceğimizi belirtmek isterim.”
Meslek Yüksek Okulu’nun kentteki sosyal ve kültürel yaşamı gözle görülür bir şekilde değiştirdiğini belirten Aliağa Belediyesi Sosyal Kültürel İşler Müdürü Sami Toydemir de, “7 belediye başkanı gördüm. Aliağa’nın nerelerden buraya geldiğini en iyi bilenlerdenim. Yüksek okul geldikten sonra Aliağa, sosyal ve kültürel anlamda ciddi şekilde gelişti. Aliağa geliştiği için sorunları çok. Ama çözüm de çok. Belediye olarak üniversite öğrencilerine her zaman kapımız açık. Üniversite konusunda belediye olarak elimizi taşın altına koyduk, bundan sonra da koyarız” dedi.
“KENT KONSEYİ, ALİAĞA’YI KONUŞTURUYOR”
Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk, Kent Sohbetleri’yle Aliağa’yı konuşturduklarını ve kurumları bir araya getirdiklerini ifade ederek, “Aliağa birlik beraberlik içinde olursa, üniversite konusunda bu haklı istek hızla gerçekleşecektir. Burada bulunan, desteğini veren ve fikirlerini bizimle paylaşan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.
Toplantıya katılan Ege üniversitesi Bergama MYO Aliağa Kampüsü öğrencileri, okullarının adının “Aliağa” olarak anılmasını isteyerek, sanayi kuruluşlarının MYO’na teknik ekipman, staj desteği, yeni bina ve fiziki ortam konusunda destek vermesini istedi.

Editör: TE Bilişim