Almanya'da lise bitirmiş öğrencilerin yabancı öğrenci sayılması kararıyla birlikte, Almanya'da uygulanan "katsayı" problemine çözüm getiren Bahçeşehir Üniversitesi, Berlin kampüsünde öğrencilere eğitim kolaylılığı sağlayacak.
Almanya'da yaşayan Türkiye kökenli öğrenciler, yaşadığı ülkeyi terk etmeden üniversite okuyarak, lisans eğitimini Almanya’da tamamlama şansını elde edebilecek.
Kampüs açılışına gelen Seçin Şen isimli genç, "Bahçeşehir Üniversitesi'nin Berlin Kampüsünü merak ettiğim için geldim, burada hangi bölümler olduğunu merak ediyorum, okumayı düşünüyorum. Berlin’de böyle bir fırsatın olması çok güzel" dedi.
Bahçeşehir Üniversitesi'ndeki eğitim kalitesini yakından görmek istediğini söyleyen Yarkın Koçar ise, "Globalleşen dünyada Bahçeşehir Üniversitesi'nin konumunu bildiğim için hemen Berlin’e geldim" ifadelerini kullandı.
Türkiye ve Almanya’dan davetlilerin katıldığı açılış konuşmasını Prof. Dr. Süheyla Schroeder yaptı.
Daha sonra kürsüye gelen Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın yaptığı konuşmada, "Üniversitemizin sahip olduğu deneyim ve donanımlı kadrolarıyla ortaya çıkardığımız yeni bir akademik açılımı Berlin’de sizlerle paylaşmanın büyük heyacanı içerisindeyiz" dedi.
Bahçeşehir Üniversitesi Heyeti Başkanı Enver Yücel, İHA’ya yaptığı açıklamada, "İstanbul’un kalbindeki kampüsümüzü bütün dünyaya açmak istiyoruz ve ilk olarak Washinton‘da açtık, şimdi ikincisini Berlin’de açıyoruz. Berlin’in kalbinde açıyoruz. Bizim için bu çok anlamlı bir girişim, çünkü ilk Türk Üniversitesi olarak Avrupa Birliği ülkelerinde, Almanya’da, Berlin’de böyle bir kampüs açıyoruz. Neden Berlin? Çünkü Almanya’nın başkenti... Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin ve münasebetlerin daha da mükemmel, daha da iyi olması arzusuyla çalışıcağız" şeklinde konuştu.
Berlin Eyalet Parlementosunda Birlik 90/Yeşiller partisi Milletvekili Eğitim ve Avrupa Politikaları Sözcüsü Özcan Mutlu da, İHA'ya yaptığı açıklamada, "İlk kez Türkiye’den bir Üniversite, Almanya’da, Avrupa'da önemli bir adım atıyor ve bir nevi göç ve uyumun artık bu yönde işlediğini de gösteriyor. Yani eğitim kurumları artık Almanya’ya geliyorlar, eğitim konusunda yatırımlar yapıyorlar. Çok sevindirici bir olay. Diğer yandan burdaki göçmen çocuklarına çok önemli fırsatlar doğuracaktır bu adım, çünkü her ne hikmetse eğitimde başarılı olamayan öğrencilerimize, Türk öğrencilerine bu üniversitenin girişimiyle ikinci bir şans tanınacaktır" dedi.
Bahçeşehir Üniversitesi Berlin Sorumlusu Prof. Dr. Suheyla Schroeder ise "Üniversite olarak üç yıldır Berlin’deyiz. Janderman Markt‘da kurduğumuz büromuzda, Alman üniversiteleri ve kurumlarıyla iş birliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürdük, üç yıl sonra buradaki deneyimlerimizden yola çıkarak Berlin’de bir üniversite Kampüsü kurmayı düşündük" şeklinde konuştu.Berlin’de kurulan Bahçeşehir Üniversitesi kampüsünde eğitim Eylül ayında başlayacak.
Editör: TE Bilişim