Çöp evi temizleyen işçi fenalaşarak hastanelik oldu Çöp evi temizleyen işçi fenalaşarak hastanelik oldu
Törene; Vali Hüseyin Avni Coş, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, mülki ve askeri protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. Protokol sırasına göre Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla devam eden kutlamalar, saygı duruşunun ardından 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesiyle son buldu.

MARŞLAR EŞLİĞİNDE İSTASYON MEYDANI’NA YÜRÜYÜŞ
Tören sonrasında Vali Coş’un da aralarında bulunduğu protokol üyeleri, oluşturulan kortejler eşliğinde Büyükşehir Belediye Bandosu’nun çaldığı marşlarla birlikte Atatürk Caddesi'ni takiben Sular Kavşağı'ndan İstasyon Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. İstasyon Meydanı’nda son bulan yürüyüş sonrasında Vali Hüseyin Avni Coş, Tümgeneral Sezai Bostancı, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Aldırmaz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü Adana'ya getiren temsili treni karşıladı. Söz konusu trenden inen Muharip Gaziler Derneği Adana Şubesi üyesi gaziler, taşıdıkları Türk bayrağını Coş'a teslim etti. Bayrağı teslim alan Coş, daha sonra gazileri tebrik etti. İstasyon Meydanı’ndaki törense, Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulmasının ardından, İstiklal Marşı da hep bir ağızdan söylenmesiyle başladı.

“ATATÜRK, İSTANBUL’DAN SONRA EN ÇOK ADANA’YI ZİYARET ETTİ”
Burada günün anlam ve önemi belirten bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldımaz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 89. yıldönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutladıklarını anlattı. Aldırmaz, “Adana, Atatürk’ün İstanbul’dan sonra en çok ziyaret ettiği kent olmasının yanında ‘Kurtuluş Savaşı’ndan sonra geldiği ilk bölgedir. Bu da Büyük Önder’in Adanalılara olan sevgisini göstermektedir. Atatürk, ‘Birinci Dünya Savaşı’ sonrasında 10 gün kaldığı Adana’da bölgenin önde gelenleriyle görüştükten sonra savaş hazırlıkları içine girmiştir. Bu durumu da ‘Kurtuluş Savaşı’ sonrasında geldiği Adana’da; ‘Bende bu vakayiin ilk hissi teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana'da doğmuştur’ sözleriyle ifade etmiştir” dedi.



“KURTULUŞ MÜCADELESİ KARARININ ADANA’DA ALINMASI BÜYÜK ONUR”
Aldırmaz, konuşmasını da şöyle sürdürdü: “Ulu Önder, bu sözleriyle ‘Kurtuluş Mücadelesi’ni başlatma kararını Adana’da aldığı belirtmiştir. Adanalılar bununla ne kadar gurur duysa az.”
Başkanvekili Zihni Aldırmaz’ın konuşmasının ardından öğrenciler şiirler okudu. Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Anadolu'nun farklı yörelerine ait halk oyunları gösterisi büyük beğeni toplarken, davul-zurna eşliğinde çalınan ezgilere tören alanında toplanan vatandaşlar da alkışlarıyla eşlik etti. İstasyon Meydanı'ndaki törenin tamamlanmasının ardından toplu olarak Atatürk Bilim ve Kültür Müzesi'nin ziyaret ederken, müzede İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce hazırlanan; 'Atatürk'ün Adana Seyahatleri' konulu bir fotoğraf sergisinin de meraklısının beğenisine sunuldu.

Editör: TE Bilişim