İHA’ya açıklamalarda bulunan Yılmaz, gece-gündüz çalışarak yaklaşık bir senede tamamladığı yaptığı heykelin, birebir aslandan 15-20 santimetre daha büyük olduğunu söyledi. Dev aslan heykelini, üniversite hurdalıklarına atılan metal parçalarla hayata geçirdiğini ve işin teknik olarak zorlukları bulunduğunu belirten Yılmaz, “Metal parçalar, üniversitedeki hurdalıklardan bizim atölyelere getirilir. Biz hurda metal parçaları temizler ve bir heykele dönüştürürüz. Bu aslan da bu şekilde oluştu. Aslan heykelinin yüksekliği 185 santimetre, uzunluğu 330 santimetre ve ağırlığı da 250 kilogramdır. Teknik olarak zorlukları var. Ama anatomisini incelediğiniz ve birebir aslandaki oran, orantıları çözdüğünüz zaman iş biraz daha kolaylaşıyor” dedi.
“TOPLUMSAL YABANCILAŞMAYA TEPKİ AMAÇLI YAPTIĞIM BİR İŞ”
Amerikalı sanatçının kendisini keşfetmesiyle hızla dünyada büyük bir üne sahip olan Yılmaz, aslan heykelini toplumsal yabancılaşmaya tepki amacıyla yaptığını anlatarak, “Yaptığımı aslan heykeli, tüketim tutkusuyla biçimlenen, kargaşa ve kaos dolu günümüz toplumunda; toplumsal yabancılaşmaya karşı tepki amaçlı yaptığım bir iştir. Yapım aşaması yaklaşık bir sene sürdü ve 4 bin metal parçadan oluşuyor. Parçaları elle düzenli bir şekilde kesip, kütük üzerinde dövdüm. Yapım aşaması zordur. Çünkü aslan anatomisi, incelemek ve onu üç boyuta dökmek biraz zaman alan bir iştir. İlk olarak aslan heykeliyle ilgili bana 2013 yılının en iyilerinden bir tanesi olarak seçilen “Thisiscolossal.com” sitesinden sanatçı Christopher Jobson bana mail attı. Jobson ile görüştükten sonra heykelimin fotoğrafları ilk olarak orada sergilendi. Daha sonra da her yere yayıldı” diye konuştu.
AMERİKA, İNGİLTERE VE FRANSA’DAN SERGİ TEKLİFLERİ VAR
Yurt dışından sergi teklifleri aldığını ama önceliğinin heykeliyle yarışmalara katılmak olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:
“Şuanda yurt dışından sergi için birkaç teklif var. Dört bin hurda metal parçadan oluşturduğum ve sanırım dünyada eşi benzeri az bulunan heykelim için Los Angeles, Paris ve İngiltere’den birçok kişi bana mail ve telefon yoluyla ulaştı. Bunları değerlendirmeye alacağım. Ama öncelik olarak heykelimle birkaç yarışmaya katılmak istiyorum. Heykel konusunda bana çok büyük destek olan Anadolu Üniversitesi’ne çok teşekkür ediyorum. Heykel bölümü atölyelerinde çalışan arkadaşlarıma ve bölüm başkanı Doç. Rahmi Atalay’a öğrencilere olan güveninden ve desteğinden dolayı ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.”
Yılmaz, kendisine ulaşmak isteyenlerin ‘[email protected]’ adresinden ulaşabileceğini de sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim