Kentlerin yeşil gelecek vizyonları Konak’ta vitrine çıktı Kentlerin yeşil gelecek vizyonları Konak’ta vitrine çıktı
23 Mart’a kadar sürecek olan ‘AB Proje Eğitim Seminerleri’nin açılışı Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi Benal Nevzat Salonu’nda geniş bir katılımla başladı. Açılışta söz alan Friedrich Ebert Stiftung Vakfı Ankara Temsilcisi Levent Kaşoğlu, vakfın 1925 yılında Almanya’nın ilk Cumhurbaşkanı Friedrich Ebert’in vasiyeti üzerine kurulduğunu ifade ederek, vakfın Almanya’da 620 çalışanı ve 100’den fazla ülkede de temsilcisi olduğunu söyledi. Kaşoğlu vakfın amacını şöyle özetledi: “Vakıf, 25 yıldır Türkiye’de faaliyetlerini sürdürmektedir ancak 1997 yılından itibaren Ankara’da irtibat bürosu bulunmaktadır. Friedrich Ebert Stiftung Sosyal Demokrasi’nin fikirlerine ve temel değerlerine bağlı kalarak kamu yararına çalışan özel ve bağımsız bir kuruluştur. Demokrasiyi, sosyal adaleti ve kalkınmayı dünya çapında teşvik etmek, barışa ve güvenliğe katkıda bulunmak, uluslararası dayanışmayı güçlendirmek ve AB’nin geliştirilmesini, derinleşmesini desteklemek vakfın temel amacıdır. Türkiye’de demokrasinin desteklenmesi, insan haklarının ve hukuk devletinin korunması, ekonomik ve sosyal kalkınma ile Türkiye’nin dış politikası konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
"İZMİR, KONAK BELEDİYESİ İLE AB'YE GİRDİ"
Konak Belediyesi Başkanı Dr. Hakan Tartan, milletvekilliği döneminde hazırlanan projelerin hep geri döndüğünü ve bunun üzüntüsünü duyduğunu belirterek, “Çıkarılan kaynaklar geri dönerdi ve o dönemin Dış İşleri Bakanı gerekli projelerin üretilmediğinden yakınırdı. Bu işi teşvik etmemizi söylerdi. Çağdaşlığın olduğu her noktada Türkiye’nin olmasında yarar var. İzmir, AB’ye Konak Belediyesi ile girdi. Biz, AB projelerinden ikisini aldık ve yabancı partnerlerimizle birlikte yürütüyoruz. İzmir’de AB anlamında yapılan ilk eğitim seminerine de ev sahipliği yapmaktan mutluyuz. Çok yararlı olacağını düşünüyorum. Bir kez daha toplumun önünü açacak projeye imza atıyoruz. İzmir’e gelerek seminer veren tüm hocalarımıza teşekkür ederim” diye konuştu. İlk semineri veren Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Nail Alkan ise, AB Proje Eğitim Seminerleri’nin çok verimli geçeceğine inandığını kaydederek, “AB'ye ‘evet’ ya da ‘hayır’ diyenlerin, bilinçli olarak ‘evet’ ya da ‘hayır demesini istiyoruz. Referanduma gidilme ihtiyacı doğduğunda bilinçli bir Türk toplumu yaratmak amacındayız. Projeler için AB’nin çok parası akıyor. Biz doğru proje hazırlamadığımız için bu paralar geri dönüyor. Proje hazırlamak çok önemli. Türkiye’nin her yerinden proje yazılsın. Çünkü AB bütçesinde Türkiye’den alınan paralar da var. Bu bize geri dönsün istiyoruz. Seminerlerde bu detayları öğreneceğiz” dedi.
SERTİFİKA VERİLECEK
Konak Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen seminerler, 5 gün boyunca saat 11.00-13.00 ve 14.00-16.00 arası olmak üzere iki seansta izlenebilecek. Seminerlere katılanlara beşinci günün sonunda sertifika verilecek. AB projeleri konusunda merak edilen her şey, akademisyenler ve uzmanlar tarafından cevaplanacak.
Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Nail Alkan’ın açılış konuşmasını yaptığı eğitim seminerlerinde Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Levent Ersin Oralı, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü’nden Uzman Arzu Oflazlı, Karatekin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sezai Özçelik, Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yelda Demirağ, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özden Çelebi, Ufuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Tomanbay, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haydar Çakmak da kendi alanlarında katılımcılara bilgilerini aktaracaklar.

Editör: TE Bilişim