İzmir’de ilkokul öğrencilerinden 10 kasım koreografisi İzmir’de ilkokul öğrencilerinden 10 kasım koreografisi
 Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde yapılan toplantıda sahnenin arkasına 'İzmirlinin İzmir’i' yazıldı. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlanan toplantıda, Mustafa Kemal Atatürk’ün görsellerinden oluşan kısa film gösterimi ile 2004-2013 yılları arasında kentteki gelişmeleri gösteren film gösterimi yapıldı.

Toplantıya İzmir milletvekilleri, belediye başkan adayları, il yöneticileri, medya ve iş dünyası temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aziz Kocaoğlu’nun 2014-2019 hizmet dönemine ilişkin projeleri kapsamında ağırlığı raylı sistem projeleri oluşturuyor.

5 metro, 6 tramvay, 2 ayrı banliyö hattı ve devam eden projelerle birlikte İzmir’de raylı sistem 302 kilometreye çıkarılacak. Yüzülebilir Körfez’den yeni iskelelerle güçlendirilen deniz ulaşımına, kent içi ulaşımı rahatlatacak karayolu geçitlerinden, yeni otoparklara kadar birçok önemli proje hayata geçirilecek. Alsancak Tüneli ile trafik rahatlayacak, Körfez’de doğal yaşam adası kurulacak.

Konuşmalarını led ekranda gösterilen projeleriyle destekleyen Kocaoğlu, Kadınlar Günü’nü kutlayarak, “İzmir’in yaşam kalitesini korumada en büyük dayanağı olan İzmir’in onurlu, başı dik ve aydın kadınları huzurlarınızda saygıyla eğiliyorum. Sadece saygıyla eğilmekle kalmıyor, iki kadın başkan adayımız ve çok sayıdaki meclis üyelerimizle birlikte yürümenin heyecanını yaşıyorum. Dünya Kadınlar Günü’nüz kutlu olsun” dedi.

“EN KRİTİK GÖREV İZMİRLİYE DÜŞÜYOR”

12 yıllık AK Parti iktidarı dönemini de değerlendiren Kocaoğlu, “Uygulanan 12 yıllık ekonomik programın üretimden uzak olduğunu ve ranta yönelik çalışmaların devam ettiğini, dış ticaret açığımızın, tarımda , sanayide, bütün sektörlerimizde taşınmaz olduğunu ve istihdam politikamızın olmadığını buradan altını çiziyorum.

Kısaca her sektörde katma değeri yüksek ürünler üreterek, 76 milyon insanımızın üretim gücünü artırarak dünya ile rekabet ederek saygın yeri almamız gerekmektedir. 30 Mart yerel seçimlerine 22 gün kala, Türkiye giderek demokrasi ve güven krizi içine girdi.

Bu tespitin en güçlü yapıldığı ilk yer Gezi Parkı’ydı. Ardından 17 Aralık süreci başladı. Yargıda ve emniyette görevden almalar, hakimler ve savcılar bir yerlere sürüldü. Kuvvetler ayrılığı ilkesi ayaklar altına alındı. Yerel seçimlere böyle iç karartıcı bir tabloda gidiyoruz. Güzel ülkemin zor günlerinde hepimize önemli görevler düşüyor. Dayatmalara karşı dik durmamız, direnmemiz gerekiyor.

Ayrıştıranlar değil, birleştirenlerin ülkesi olmamız gerekiyor. Bu nedenle 30 Mart seçimleri alelade seçim değildir. Burada en kritik görev İzmirliye düşmektedir. Çünkü İzmir aydınlığın, özgürlüğün, cumhuriyetin kentidir. Tarihte örneği çoktur, İzmir her ayağa kalktığında önemli adımlar atılmıştır. Bizi Atatürk’ün deyimiyle ‘İzmir’in güzel insanları’nın 30 Mart’ta Türkiye’ye çok önemli mesaj vereceğine inanıyorum” diye konuştu.


“YATIRIMLARIMIZ GECİKTİRİLDİ”

Kentteki 10 yıllık görevleri boyunca onurlu yaşam hakkına sahip olduklarını belirten Kocaoğlu, rant değil yaşam kalitesi üretmeye çalıştıklarını söyledi. Dev yatırımlar yaptıklarını ekleyen Kocaoğlu, “Uluslararası projelerimiz, yerelde kalkınma modellerimizle herkese örnek olduk.

Bunları başarmak kolay değildi, önümüze engeller çıktı. Hangi birini anlatayım. Birkaç örnek vermek gerekirse, metro hattının yapımında bakanlar kurulu 8 ay oyaladı, pek çok projemizin yapımı geciktirildi. Kamu yatırımlarının kentlere göre dağılımına baktığınızda anlayacaksınız İzmir’e nasıl şaşı bakıldığını. 2013 Ankara’ya yüzde 17.5, İstanbul’a 11.5 pay ayrılırken, İzmir’in oranı sadece 4.41 kaldı. Sadece belediye değil, İzmir de cezalandırıldı.

Hakkımıza talep edilen hapis cezalarını da unutmamak, unutturmamak gerekmektedir. Türkiye belediyecilik tarihinde böyle bir olay yaşanmadı. Gözaltına alınan hiçbir bürokratımızda hiçbir banka hesabına rastlanmamıştır. Onlarla gurur duyuyorum. Büyük bir gururla söylüyorum ki belediyemiz tüm bu engellemelerine rağmen, çalışmaya devam ederek İzmir’i kalkındırdık.

Belediye olarak yatırım miktarımızı yıllık bazda 12 kat büyüttük. 2004’te 100 milyon olan gücümüz 2013’te 1 milyar 200 milyona ulaştı. 10 yılda hükümetin İzmir’e yaptığı yatırım tutarında daha fazla yatırım gerçekleştirdik. Son 5 yılda ulusal kredi notumuz 6 basamak, uluslararası kredi notumuz ise 9 basamak birden yükseldi. 2011 yılında dünyadaki 200 metropol içinde en hızlı büyüyen 4’üncü kent olduk. İzmir Türkiye ekonomisinden 2,5 kat büyüdü” ifadelerini kullandı.

Gösterişli projeler yerine vatandaşa dokunan projeler üretmeye çalıştıklarını ve Binali Yıldırım’ın ulaşım aktarma sistemini 120 dakikaya çıkaracakları ifadelerini eleştiren Kocaoğlu, “90 dakika ulaşım uygulaması yaptık. Bunun 120 dakikaya çıkartılacağı söylemi konuşuluyor.

Bugüne kadar AK Parti tarafında üretilen hiçbir belediyede yarım saat bile aktarma sistemi yokken, bu 90 dakikanın 120 dakikaya çıkarılması söylemi popülist bir yaklaşım olarak değerlendirmeniz gerektiğini düşünüyorum. Üreticiye alım desteği, dar gelirliye ücretsiz sağlık desteği verdik.

Çevreye yaptığımız yatırımlarla Türkiye şampiyonu olduk. Örneğin, döşediğimiz 2 bin 906 kilometre sağlıklı içme suyu hattı İzmir’den Fransa’ya ulaşacak mesafeyi geri bıraktı. Yatırımlarımızla dünyada hiçbir belediyenin yapamadığı,400 milyonluk yatırımla kente yeni fuar kompleksi kazandırıyoruz” dedi.


35 PROJE ELEŞTİRİSİ

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın 35 projesini de eleştiren Başkan Kocaoğlu, “2011 seçimleri öncesi bir gün bir ulusal gazetemizin İzmir temsilcisiyle sohbet ediyoruz. İstanbul’daki kanal projesi çılgın proje olarak yansıtılıyordu.

Temsilci, ‘İzmir’in de çılgın projesi olamaz mı’ dedi. Ben de Güzelbahçe ve Seferihisar arasında kanal açılırsa yolcu ve yük gemileri 8 saat kazanarak körfeze girecek ve ekonomiye bunun katkısı olacak dedim. Ertesi gün manşetten bir proje duyuruldu. Güzelbahçe-Balıklıova-Ildır arasında kanal açma projesini o temsilci fotoğraflamış, haberini yapmıştı.

Dedim ki telefon açarak, ‘benim anlattığım bu değil, Güzelbahçe-Seferihisar arasını kastetmiştim’ dedim. İki gün sonra 35 proje için de ‘Balıklıova-Ildır arasına kanal yapacağız’ dendi. Biz bunların nasıl yapıldığını, diğerlerinin de nasıl yapıldığını biliyoruz. ‘Ben yaptım oldu’ projeleri ile bilimden uzak projeler bizim işimiz değildir” dedi.


2019 VİZYONUNU 5 STRATEJİDE BELİRLEDİ


Başkan Aziz Kocaoğlu, 2019 vizyonunun 5 strateji üzerinde şekillendiğini belirterek şöyle konuştu: ”Yaşam biçimini koruyarak yaşam kalitesini geliştiren, dünya ekonomisinde yer edinen, birlikte yaşam gücünü geliştiren dayanışmacı kent, sürdürülebilir kent, katılımcı ve demokratik yerel yönetim anlayışı hedeflerimizle öncelikle olarak İzmirlinin yaşam kalitesini artıracağız.

Finans gücü yüksek bir yerel yönetim olarak dünyadaki yerimizi geliştireceğiz. Kentin ekonomik gelişmesini ekolojik gelişmeyle paralel sürdüreceğiz. Bu alandaki en yakın hedefimiz ise İzmir’i dünyanın en önemli çevre yatırımlarından birini gerçekleştirmesi ve tanınır bir kent haline getirmektir. Stratejik hedefimizin belki de en önemlisi hemşehrilerimizin projelerin karar verme ve yapılanmasında katılımını sağlamaktır.”


40 KİLOMETRE YENİ TRAMVAY HATTI

Belirlenen hedeflere ulaşmak için önemli politikalar belirlediklerini ancak her birini anlatmanın saatler alacağını dile getiren Başkan Kocaoğlu, “İzmir Körfezi’ni yeniden yüzülebilir körfez haline getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. 9 yıldır Dokuz Eylül Üniversitesi ile İzmir Körfezi’ni araştırdık.

Bostanlı Vapur İskelesi’nden Tuzla açıklarına kadar 13,5 kilometre kanal açarak güneyden gelen akıntı suyunu, suyun kalitesinin artmasını ve yüzülebilir hale gelmesini, deniz ürünlerinin artmasını sağlayacağız. Projemiz bitmiş, ÇED raporunun bakanlıktan onayını beklemekteyiz.

Tuzla açıklarında doğal yaşam adası oluşturulacak. Bu da yaratıcı peyzaj düzenlemesiyle turizme kazandırılacak bisiklet alanları, spor alanları ile kıyının kullanım alanı yükseltilecek. İzmir’de doğan, yaşayan 100’ü aşkın mimar ve tasarımcının gerçekleştirdiği Üçkuyular Vapur İskelesi’nde 40 kilometrelik tramvay hattın her noktası planlandı. 16 Mart’ta Cumhuriyet Meydanı ile Konak arasındaki yerin açılışını gerçekleştireceğiz.

Göztepe Vapur İskelesi ile Üçkuyular İskele’deki çalışmalar devam ediyor. İzmir deniz projesi kapsamında Bayraklı-Göztepe ve Mavişehir’de yeni vapur iskeleleri, Göztepe, Karataş, Bostanlı’da da semt marinaları oluşturulacak” diye konuştu.


"HATAY-GÖZTEPE METRO HATTI 26’MART’TA TAMAM"

25 Mart Salı günü Hatay-Göztepe metro hattının açılacağını müjdeleyen Kocaoğlu, “30 Nisan’dan itibaren de Üçkuyular'a kadar test sürüşleri başlayacak. Metro, banliyö, tramvay ve monoray yatırımlarını 302 kilometreye çıkarmayı hedefliyor, 3 kat büyütüyoruz.

Biz bugüne kadar hiçbir işimizi yarım bırakmadık. İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni dönemde raylı sistem yatırımlarına büyük ağırlık verecek. 11 kilometre olarak devralınan ve 96 kilometreye çıkarılan mevcut ağ, devam eden metro, banliyö, tramvay ve monoray hattı yatırımları ile 302,6 kilometreye ulaşacak. 5 yeni metro hattının yapımına başlanacak.

8,5 kilometrelik Fahrettin Altay-Narlıdere İstihkam hattı, 30 kilometrelik Narlıdere İstihkam-Urla İYTE banliyö hattı, 9,5 kilometrelik Üçyol-Buca Tınaztepe Kampüsü hattı, 1 kilometrelik derin tünelle Ege Üniversitesi - Evka 3 metro hattı, 4,5 kilometrelik Halkapınar-Otogar metro hattı hayata geçirilecek.

Önümüzdeki aylarda hizmete açılacak Torbalı hattının ardından İzmir Banliyö Sistemi’ni kuzey ve güney yönlerinde geliştirecek yatırımlar hız kesmeden devam edecek. Hat kuzeyde Bergama'ya, güneyde Selçuk'a kadar uzatılacak” şeklinde konuştu.

İzmir Limanı ve Körfezi Rehabilitasyon Projesi kapsamında körfezden çıkan tarama malzemelerinden, canlılar için üzerinde alternatif yaşam ve üreme alanının yer aldığı “Doğal Yaşam Adası” oluşturulacağını bildiren Kocaoğlu, adanın peyzaj düzenlemeleri ile turizme kazandırılacağını kaydetti.

KADİFEKALE-KÜLTÜRPARK ARASINA TELEFERİK

Sanata, sanatçıya büyük önem verdiklerini aktaran Başkan Kocaoğlu, “Sanat dallarına ve sanatçılarımıza da sahip çıkmayı görev biliyoruz. Mavişehir’de mimarisiyle sembol olmaya aday olan opera binasının, 2014 yılında inşaat ihalesine çıkıyoruz.

Tiyatrocuların özgürce buluşmalarını sağlayacak şehir tiyatroları kuracağız. Sanata ve sanatçıya verdiğimiz değer için flarmoni orkestraları da kuracağız. Roma Antik Tiyatrosu’nun gün ışığın çıkması için çalışmalar, tarihi Kadifekale’nin çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda 600’den fazla ev, kamulaştırılarak Ege medeniyetleri kültür ve sanat merkezleri kuracağız. İkiçeşmelik’te cephe düzenlemesi ve restorasyon çalışmaları başladı. İlk önce Agora’nın karşısındaki binaları yapacağız. Spor alanları ve spor kompleksleri ile statlar, açık kapalı yüzme havuzları, buz paten salonları yaygınlaştırılacaktır.

Gaziemir yeni fuar alanı da Haziran’da kapılarını açacak. Liman arkasındaki Sümerbank Fabrikası’nın olduğu yerde İzmir’e yakışır müze yapılmasını planlıyoruz. Kültürpark'ı kongre ve sergi sarayına dönüştürüyoruz. Buradan Kadifekale’ye teleferik yapıyoruz” dedi.


63 ALT VE ÜST GEÇİT
İzmir’i fuarlar ve kongreler kenti hedefine ulaştıracak yatırımlar yapacaklarını yineleyen Kocaoğlu, “Liman Arkası Bölgesi'ndeki Sümerbank Kampüsü’müze, sergi ve toplantı salonları, açık alan düzenlemeleri ve konser gibi aktivitelerle gün boyu yaşayan canlı bir kent parçasına dönüştürülecek.

Kültürpark fuar holleri 'Kongre ve Sergi Sarayı'na dönüştürülerek İzmir, kongre turizminin önemli destinasyonlarından biri haline getirilecek. Kültürpark Kongre ve Sergi Sarayı ile Kadifekale arasında teleferik hattı kurma çalışmaları başlatılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi trafik akışına kolaylık sağlamak ve ulaşımı hızlandırmak için yeni dönemde İZBAN hattı ve karayolu güzergahları üzerinde 63 adet alt ve üst geçit inşa edecek. Metropol alanda mevcut yol güzergahlarında trafik düzenlemesi ve yol yenileme çalışmaları devam ederken, terki yapılan ve kamulaştırma çalışmaları ile kazanılan imar yolları da kente kazandırılacak.

Ulaşımda yeni alternatifler, kent yaşamını daha da kolaylaştıracak. Homeros Bulvarı, Otogar‘a ve Çevre Yolu’na bağlanacak. Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi hem sahille hem de Manisa yoluyla birleştirilecek. Menemen Cumhuriyet Mahallesi Sevgi Caddesi, Çiğli Esentepe Mahallesi, Menemen 30 Ağustos Mahallesi, Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi, Şemikler 6274/1 Sokak imar yolu, Halkapınar Şehitler Caddesi-Gaziler Caddesi bağlantı yolu, Karabağlar Yaşayanlar Kavşağı-Koşuyolu bağlantısı,

Boğaziçi Caddesi -Buca Otogar yolu bağlantısı, Gürçeşme Caddesi-Boğaziçi Caddesi bağlantısı, Güzelbahçe'ye 24,5 kilometrelik yol, Karşıyaka Ordu Bulvarı devamı, Eski İzmir Caddesi, Buca Doğuş Caddesi ve kent genelinde yeni imar yolları açılacak. Dünyanın gelişmiş kentlerinde uygulanan akıllı, çevreci, engelli dostu 'Tam Adaptif Trafik Yönetim, Denetim ve Bilgilendirme Sistemi' Türkiye’de ilk kez İzmir’de devreye alınacak. 1000 kavşak kapasitesine sahip bu yeni sistemle seyahat süreleri kısaltılırken yakıt sarfiyatının da azaltılması sağlanacak” şeklinde konuştu.


BİSİKLET YOLLARI UZATILACAK

Kocaoğlu, şöyle devam etti: "İzmir’de bisiklet ulaşımını kent hayatının bir parçası haline getirecek yatırımlara hız verilecek. BİSİM projesindeki bisiklet ve istasyon sayısı arttırılarak bisiklet kullanımı teşvik edilecek. BİSİM'in toplu ulaşım kartı ile kullanılmasına olanak sağlayan sistem hayata geçirilecek.

İlçe merkezlerinden kent merkezine ulaşımı sağlayacak kuzey, güney, doğu ve güneydoğu akslarında toplam 134 kilometrelik bisiklet yolları oluşturulacak. Seferihisar- Sığacık arasındaki güzergahta bisiklet yolu açılacak.

Kent merkezindeki konut-iş, sosyal ve kültürel mekanlar, vapur iskeleleri, metro istasyonları, terminaller, sosyal ve turizm alanları, alışveriş merkezleri, üniversite kampüs alanları, pazar yerleri gibi mekanlara bisikletle erişimi sağlamak amacı ile ilave güzergahlar ve park alanları yapılacak. Bisiklet parkları yaygınlaştırılacak, yeni gemilerde bisiklet park alanları oluşturulacak, metro istasyonlarına bisiklet rampaları yapılacak."


“ANTİK ROMA TİYATROSU İLE DÜNYA TURİZMİNE AÇILACAĞIZ”

Tarihsel mirası kent kimliğinin parçası kılacak ve İzmirlilerin tarihe ilişkin belleğini güçlendirecek çalışmalara hız verileceğini anlatan Kocaoğlu, “İzmir-Tarih projesi kapsamında 17 alt bölgeye ayrılan Kemeraltı ve çevresi ekolojik yöntemlerle aydınlatılacak, üst örtü ve kent mobilyaları projeleri gerçekleştirilecek.

Tarihi Kadifekale’de gecekondular arasına sıkışmış 16 bin kişilik Antik Roma Tiyatrosu gün yüzüne çıkarılarak kent içindeki turizm hareketliliğine yeni bir ivme kazandırılacak. Antik Roma Tiyatrosu’nun bulunduğu bölgede kamulaştırmalara başlanan alanda, tarihsel dokuyla uyumlu ve mimarisi yarışmayla belirlenecek Ege Medeniyetleri Kültür ve Sanat Merkezi kurulacak.

Tarihi Kadifekale surları ile sur içi, etkinlik ve festivallere ev sahipliği yapacak şekilde yeniden düzenlenerek turizmin önemli unsurlarından biri haline getirilecek. Cici Park ile Fevzipaşa Bulvarı arasında kalan tarihi İkiçeşmelik aksı üzerindeki bina cepheleri sağlıklaştırılarak İzmir'e yeni cazibe merkezi kazandırılacak.

Cici Park karşısında konumlanan Roma döneminden kalma antik yol koruma altına alınacak ve içinde bulunduğu alan bir seyir terası olarak düzenlenecek. İzmir’e uluslararası standartlarda iki yeni stat kazandırılacak.

Örnekköy'de ve Uzundere'de içinde sosyal tesisleri, antrenman sahaları, spor salonu, tenis kortları, açık hava voleybol ve basketbol sahaları, yüzme havuzu, donatı alanları yer alan 25 bin kişilik stat ve spor kompleksi yapılarak spor altyapısı zenginleştirilecek. Kentin spor altyapısında önemli eksiklerin başında gelen açık ve kapalı olimpik yüzme havuzları ile yeni buz pateni salonları kente kazandırılacak” diye konuştu.


İNCİRALTI’NA SAĞLIK KAMPÜSÜ

Daha önce bir kısmında EXPO faaliyetlerinin tanımlandığı, içerisinde 70 hektarlık lagün ve kent ormanı barındıran 400 hektarlık bölge, “sağlık konsepti” çerçevesinde planlanacak. Bu alanda sadece sağlık temasına uygun tıp fakültesi, sağlık araştırma merkezi, hastaneler, sağlık yüksek okulu, geriatri merkezi ve termal oteller kurulacak.

Bölgenin uluslararası kabul görmüş, özellikle Avrupa'nın yaşlı nüfusu tarafından tercih edilen bir turizm destinasyonu haline gelebilmesi için gerekli tanıtım çalışmaları yapılacak. İnciraltı'na yapılacak sağlık yatırımlarının teşvik kapsamına alınması için gerekli çalışmalar sürdürülecek. Bu bölgenin tamamının turizm tesis alanı olarak planlanması durumunda, 20 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

YARIMADA BÖLGESİ PLANLANACAK

İzmir’in kalkınmasına büyük ivme kazandıracak Yarımada Bölgesi planlanarak kent ekonomisinin en önemli unsurlarından biri olması sağlanacağını ekleyen Aziz Kocaoğlu, şöyle konuştu: "Toskana ve Kaliforniya örneklerinde olduğu gibi Urla'da şarap vadisi oluşturularak butik şarapçılık geliştirilecek, tadım evleri kurulacak, ulaşım ve konaklama olanakları arttırılacaktır. Geleneksel bağ bozumu şenlikleri uluslararası boyutlara taşınacak.


Ege Üniversitesi’ne ait Mordoğan’daki Deneme, Araştırma ve Uygulama İstasyonu ile işbirliği yapılarak Mordoğan Nergis Çiçeği Parkı oluşturulacak. Yarımada’da ekolojik sürdürülebilirliğin teşvik edilmesi ve bölgedeki pazar kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla üretici pazarı, ekopazar, kadın üretici pazarı, gece pazarı, antika pazarı, e-pazar kurulacak.

Sakız ve keçiboynuzu ağaçları; nergis, sümbül ve kum zambakları gibi aromatik, süs ve tıbbi bitkiler ile enginar ve bamya gibi endemik türlerin üretimi teşvik edilecek. Tarıma elverişsiz arazilerde badem üretimi teşvik edilerek verimli 80 bin ağaçtan 8 bin aileye geçim kaynağı olanağı sağlanacak.



1997 yılından beri boş tutulan Yaşar Neng Lisesi'nin mevcut binaları yıkılarak 'Sağlıklı Yaşam Köyü' olarak yeniden tasarlanacak. Kurslar, atölyeler ve hobi merkezlerinin yoğun olarak kullanıldığı, izleyici değil aktif katılımcıların olduğu, beceri geliştirmeye dayalı 'Yaratıcı Turizm' potansiyelinin değerlendirilmesi için çalışmalar yapılacak."


KENTSEL DÖNÜŞÜM

İzmirlilerin sağlıklı ve güvenli konutlarla, yüksek standartlarda yaşam alanlarına sahip olması için, yerinde dönüşüm sağlanacağını ifade eden Kocaoğlu, "Belirlenen hedefler, katılımcı karar süreci, şeffaflık, sürdürülebilirlik ilkeleri ışığında gerçekleştirilecek.

Bu ilke ve hedefler doğrultusunda başlatılan yerinde dönüşüme yönelik Kentsel Yenileme projeleri tamamlanacak. Alparslan, Cengizhan ve Fuat Edip Baksı mahallelerinde 60 hektar alanda yaklaşık 8 bin konut yerinde dönüştürülecek.

Karabağlar'ın Yurtoğlu ve Uzundere mahallelerinde 32 hektar alanda yaklaşık 3 bin 200 adet yeni konut üretilerek Kentsel Dönüşüm Uygulaması tamamlanacak. Konak'ın Ballıkuyu, Akarcalı, Kocakapı ve Kosova mahallelerinde 48 hektar alanda Kentsel Tasarım Projesi tamamlanarak uygulamaya geçilecek.

Ege Mahallesi Kentsel Yenileme ve Mimari Projesi'nde yer alan 7 hektarlık alan tümüyle yenilenerek kentin en renkli merkezlerinden biri haline getirilecek. Karşıyaka'nın Örnekköy Mahallesi’ndeki 18 hektarlık alanda Kentsel Tasarım Projesi tamamlanarak uygulamaya geçilecek.



Gaziemir'in Aktepe ve Emrez mahallelerindeki 122 hektarlık alan, tasarım ve uygulama projeleriyle yenilenecek. Bayraklı'daki ilk etap Kentsel Dönüşüm çalışmalarının ardından, yaklaşık 250 hektarlık alanda yeni dönüşüm çalışmaları başlatılacak. Kadifekale'de oluşturulan 46 hektar büyüklüğündeki kent ormanı ile bütünlük sağlayacak şekilde Meles Deresi boyunca Yeşildere Vadisi yerinde dönüşüm hedefi ile canlandırılacak" dedi.

Başkan Kocaoğlu, “Projeler rant değil, yaşam kalitesi üreten projelerdir. Kente dışarıdan empoze edilmemekte, şeffaf olarak geliştirilmektedir. Her biri yerel demokrasi projesidir. Bu projeler özellikle İzmirlilerin projesidir. Türkiye’nin aydınlık geleceğine sizlerle bir kez daha yürüyebilmek hayatım boyunca yaşayabileceğim en büyük onur olacaktır“ diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim