Veteriner, eleman, yer, malzeme ve mama sıkıntısı yaşandığını belirten ÇESAL yetkilisi Sibel Akın, barınaktaki hasta ve yaralı birçok köpeği tedavi ettirdiklerini söyledi.
ÇESAL derneği yetkilisi Sibel Akın, "Kış için hiçbir kapalı alan olmadan hayvanların bir arada yaşamaya çalıştığı barınakta, hijyenden uzak ve yetersiz ameliyathane koşullarında kısırlaştırma dışında hiçbir tıbbi müdahale yapılamamaktadır. Bir röntgen cihazının bile olmadığı barınakta, bazen köpekler haftalarca kırık ayakla tedavi edilmeden yaşamaya çalışıyor.
Yavru köpek bölümü olmadığından ve toprakta da kanlı ishal virüsü bulunduğundan maalesef barınağa giren birçok yavru daha 6 aylık olmadan ölmekte. Beslenme de ayrı bir problem. Yaz aylarında bazı işletmeler yemek artıklarını barınağa gönderiyorlar ancak kış aylarında bu yardımlar da azalıyor. Yazın yemek bağışı toplayıp kışa saklamak istense bir soğuk hava deposu da yok. Derneğimiz tüm bu problemleri çözmek için yeni modern bir Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi inşaatı projesi başlattı.
Burada altını çizmek isterim ki 5199 nolu yasaya göre sağlıklı hiçbir hayvan barınakta tutulamaz, sadece yaralı ve bakıma muhtaç olanlar tedavi edilip alındıkları yere geri bırakılmalılar. Bizim amacımız medeni koşullarda bir merkez inşaa edip Çeşme halkının da buraya gelmesini, hayvanlarla vakit geçirmesini, buradan köpek sahiplenmesini, gönüllü olmasını sağlayabilmek. Hayvanlara hak ettikleri değeri veren ve onlarla beraber yaşamayı bilen bir toplum olabilmeliyiz" dedi.
ÇEŞME BELEDİYESİ’NDEN DESTEK
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ile ÇESAL Dernek Başkanı Solmaz Örücü’nün görüşmeleri neticesinde en kısa zamanda gerekli izinlerin alınıp, yeni modern Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi için inşaata başlanacağı bildirildi.
Editör: TE Bilişim