Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasındaki Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde uzlaşmanın sağlanamaması sebebiyle memurlar iş bırakma eylemini sürdürüyor.

Başkan Tugay: "İzmir'i daha mutlu bir kent yapacağız" Başkan Tugay: "İzmir'i daha mutlu bir kent yapacağız"

Kültürpark'ta bulunan meclis salonu önünde toplanan memurlar, ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın ofisinin bulunduğu İzmir Sanat'ın, daha sonra da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı binasının önüne yürüdü. Yaşanan gelişmelerin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Sanat Başkanlık Ofisi’nde basın açıklamasında bulundu.


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin memurlarının sendikasıyla görüş ayrılığı yaşandığını aktaran Tugay, “Bu tamamen sosyal denge tazminatının maddi miktarıyla ilgili. Konu sadece Sosyal Denge Tazminatı’nda (SDT) onların bizden talepleri ve verebileceğimiz söylediğimiz rakamla ilgili uyuşmazlık. Herkes maaşını yan ödemelerini alıyor. Bu eylemin işçilerle ilgisi yok, tamamen memurlarla sosyal denge tazminatlarının miktarındaki uzlaşamamanın getirdiği durum. Bir tarafında insanların talep etmeleri, taleplerinin karşılanmaması durumunda tepki göstermeleri doğaldır. Hepimizin unutmaması gereken şey devlet memurları 657 sayılı kanunla yetkileri belli olan, belediyede yapacakları tanımlanmış olan arkadaşlarımız. Dün maalesef hepimizi üzen bazı durumlar yaşandı. Belediye meclis salonunun önünde arbede yaşandı. Belediye meclis toplantısının düzenini bozmak için hareket içinde olundu. Mesai saatinde belediye hizmet binasında yaşanan boyutuyla olmaması gereken bir şeydi. Bununla ilgili soruşturma olacak” ifadelerine yer verdi.
 

Editör: Ajans Ekip