Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas, AK Parti Çiğli Belediye Başkan Adayı Adnan Yılmaz ve İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz ile hastane inşaatını gezen ve bilgiler alan Yıldırım, gezi sırasında inşaat çalışanlarının elinden kazmayı aldı ve temele kazma vurdu.
Yıldırım, sağlık konusunda Türkiye’nin geldiği noktayı ise ‘bu bir başarı öyküsü’ olarak nitelendirdi.
“BİZİ BOŞ LAFLAR YORAR”
Kafasındaki baretle kazma atan Bakan Yıldırım, bu sırada dedesiyle yaşadığı çocukluk anılarını anlattı. İzmir’de yapılacak işin çok olduğunu söyleyen Yıldırım, bakan yardımcısının ‘siz hiç yorulacak gibi durmuyorsunuz’ demesi üzerine, “Bizi iş yormaz bizi laf yorar.
Boş laflar bizi yorar” dedi. Yıldırım, ardından Agah Kafkas’tan hastane hakkında detaylı bir bilgilendirme yapılmasını istedi.
Yıldırım’a hastane hakkında bilgi veren Kafkas, “Temelde çok ciddi anlamda sıkıntı olduğu için ciddi bir çalışma yapıldı. Temel projelerinde bir yıl gecikme oldu. İhale iptal ediliyordu ama sizin izin vermediğiniz için temeldeki bu çalışmaların sonucunda hastanemizde yüzde 60 civarına geldik.
Ağustos-Eylül gibi inşaatı açmayı planlıyoruz. Hastane 400 yatak kapasiteliydi. Şimdi kapasitesini 673’e çıkarıyoruz” dedi.
“OLAĞANÜSTÜ BİR BAŞARI”
Hastane ve Türkiye’deki sağlık sektörü hakkında konuşan Yıldırım ise, “Bu hastanenin temelini beraber atmıştık. Bu ikinci gelişim. Bir sene öne çektik aslında 2015 ortalarında olmasına rağmen yüklenici firma da gayet iyi gidiyor.
Hele hele son kararınıza çok sevindim. 400 yataktan neredeyse 700 yatağa çıkıyor. Şehir hastanesi yapılıncaya kadar buradaki hastane açığı kapatacak demektir.
Bu da kısa vadede bir imkan demektir. Sağlıkta son 10 yılda bir milyarın üzerinde yatırım var. Sağlık göstergelerinde de İzmir yol kat etti. Aslında bizim iktidarımızın son 11 yılda en başarılı olduğu alanların başında sağlık ve ulaşım sektörü geliyor.
Bunda da başarı sıradan bir başarı değil. Hemen hemen herkese dokunan bir işten bahsediyoruz. Bu kadar insanın yüzde 70’in üzerinde memnun edebilmek olağan üstü bir başarıdır.
Bunu yapabilen ülke sayısı yok gibi. Amerika’da 50 milyon insanın sağlık kapsamı dışında olduğunu düşünürsek mesafeyi de daha iyi anlamış oluruz. Bu bir başarı öyküsüdür” dedi.
Editör: TE Bilişim