Uluslararası Bornova Kısa Film Günleri 4. kez sinemaseverlerle buluşuyor Uluslararası Bornova Kısa Film Günleri 4. kez sinemaseverlerle buluşuyor

Bornova Belediyesi’nin düzenlediği 4. Uluslararası Bornova Kısa Film Günleri, 11-12-13 Ekim 2024 tarihlerinde sinemaseverlerle buluşacak. Kurmaca, belgesel ve animasyon kategorilerinde 24 ülkeden 48 filmin gösterileceği etkinlik, sanatseverler için büyük bir fırsat sunacak. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, organizasyonun sadece Bornova ve İzmir değil, Türkiye’nin tanıtımı için önemli bir kültürel etkinlik olduğunu söyledi.

Sinemanın, toplumsal sorunları ve insani duyguları en güçlü şekilde anlatan sanat dallarından biri olduğunu vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Kısa Film Günleri de Bornova'nın kültürel zenginliğini artıran ve farklı kültürlerden insanları bir araya getiren önemli bir platform. Bu festival, hem yerel yönetim olarak sanata verdiğimiz değeri göstermekte hem de genç sinemacılara uluslararası bir sahne sunuyor. Bu tür etkinlikler, Bornova’yı sanatın merkezi haline getirme yolunda atılmış adımlardan biridir" dedi.

Bornova Kısa Film Günleri’nin, yerel sanatçılar ile uluslararası sinemacıları bir araya getiren bir köprü olacağını ifade eden Eşki, bu etkinliğin gelecek yıllarda da devam etmesi için tüm Bornovalıları destek olmaya çağırdı.

 

 

GÖSTERİMİ YAPILACAK FİLMLERİN LİSTESİ

 

Kurmaca Kategorisi

- A SUMMER’S END POEM / Lam Can-zhao / Çin

- AĞLAK BEBE / Elif Öner / Türkiye

- AND WHAT IF IT NEVER COMES / Đorđije Petrović / Sırbistan

- ANOTHER ALICE / Mattéo La Capria / Fransa

Editör: Ajans Ekip