Hem uzaktan çalışmak hem de yüksek gelir elde etmek isteyenlerin ilgisini çekebilecek 10 mesleği sıraladı.

23.08.2024

Dijital dönüşüm ve teknolojik gelişmelerle birlikte, esnek çalışma modellerini benimseyerek evden çalışma fırsatları sunan alanlar giderek artıyor. Pandemiyle birlikte uzaktan çalışma modelini benimseyen birçok kurum ve kuruluş pandemi sonrasında da bu modeli sürdürmeye devam ediyor. Bazı şirketler hibrit çalışma sistemine geçerken bazılarıysa tamamen uzaktan çalışma modelini benimsedi. Türkiye’nin önde gelen dış kaynak yönetim firması Tempo BPO, iş süreçleri dış kaynak kullanımı (BPO) alanında geleceğin mesleklerini araştırdı. Evden çalışarak yüksek gelir elde etmek isteyenlerin özellikle ilgisini çekecek olan bu alanlarda uzmanlaşmak gelecekte daha da popüler olacağa benziyor. 

“Geleceğin mesleklerinin farkındayız”

"Geleceğin mesleklerinin farkındayız ve sektörü buna göre hazırlıyoruz" diyerek, sektörün bu dönüşüme yönelik stratejilerini vurgulayan Tempo BPO Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Özkale, “Tempo BPO olarak, çalışanlarımızın esnek çalışma modellerine uyum sağlamalarına ve yüksek gelir elde edebilmelerine yönelik çözümler sunmaya devam ediyoruz. Teknolojik yatırımlarımız ve yenilikçi hizmetlerimizle, çalışanlarımızın ve müşterilerimizin her zaman yanında olmayı hedefliyoruz” dedi. İşte Tempo BPO’nun yaptığı araştırmaya göre, BPO alanında gelecek vadeden ve yüksek gelir elde edilebilecek en popüler 10 meslek:

  1. Yapay Zekâ (AI) Uzmanı: Yapay zekâ uygulamalarının geliştirilmesi, Chatbot’ların programlanması ve süreçlerin otomasyonu konusunda uzmanlaşan yapay zekâ (AI) uzmanları, BPO sektöründe en yüksek gelir elde eden profesyoneller arasında yer alıyor. Ortalama yıllık gelirleri 700 bin TL ile 1,2 milyon TL arasında değişiyor.

  1. Veri Bilimcisi: Büyük veri analizi ve öngörü modelleri oluşturma konularında uzmanlaşmış veri bilimciler, müşterilerimizin stratejik kararlar almasına yardımcı olarak yüksek kazanç sağlıyorlar. Ortalama yıllık gelirleri ise 550 bin TL 900 bin TL arasında.

  1. Siber Güvenlik Uzmanı: Dijital dünyada güvenliği sağlamak için çalışan siber güvenlik uzmanları, veri koruma ve siber saldırılara karşı alınan önlemlerde kritik bir rol oynuyor ve yüksek maaş kazanabiliyorlar. Ortalama yıllık gelirleri 450 bin TL ile 1 milyon TL arasında değişkenlik gösteriyor. 

  1. Müşteri Deneyimi Yöneticisi: Müşteri memnuniyetini artırmak ve müşteri ilişkilerini güçlendirmek için stratejiler geliştiren müşteri deneyimi yöneticileri, evden çalışarak da yüksek gelir elde edebilirler. Bu kişilerin ortalama yıllık 700 bin ile TL ile 900 bin TL arasında değişen gelirleri olabiliyor.

 

  1. Veri Analisti: Veri analistleri, büyük veri kümelerini analiz ederek iş süreçlerini optimize eden raporlar ve öngörüler sunarak, müşterilerimizin iş performansını artırıyorlar. Veri analistlerinin ortalama yıllık gelirleri 420 bin TL ile 600 bin TL arasında değişiyor.

  1. Dijital Pazarlama Uzmanı: Dijital pazarlama stratejileri geliştiren ve uygulayan dijital pazarlama uzmanları, markaların online varlığını güçlendirerek yüksek gelir elde ediyorlar. Bu uzmanlık alanında çalışanlar yıllık ortalama 380 bin TL ile 700 bin TL arasında gelir elde edebiliyorlar. 

  1. İnsan Kaynakları (İK) Danışmanı: Evden çalışan İK danışmanları, işe alım süreçlerini yönetir, çalışan memnuniyetini artırır ve performans değerlendirmeleri yaparak firmaların insan kaynakları süreçlerini iyileştirir. İK danışmanlarının ortalama yıllık geliri 380 bin TL ile 700 bin TL arasında değişebiliyor.

  1. E-Ticaret Uzmanı: E-ticaret tüm dünyada giderek büyüyen bir alan. E-ticaret operasyonlarını yöneten ve satış stratejileri geliştiren e-ticaret uzmanları, evden çalışma imkânı ile yüksek gelir elde edebilirler. Bunların ortalama yıllık gelirleri 300 bin TL ile 600 bin TL arasında değişebilir. 

Türkiye, çok yaşlı ülkeler kategorisine girdi! Türkiye, çok yaşlı ülkeler kategorisine girdi!
  1. Proje Yöneticisi: Proje yönetimi konusunda uzmanlaşmış profesyoneller, projelerin zamanında ve bütçe dahilinde tamamlanmasını sağlarken evden çalışarak da başarılı bir kariyer sürdürebilirler. Bu yöneticiler 700 bin TL ile 1 milyon TL ortalama yıllık gelire sahip olabilirler.

  1. Müşteri Hizmetleri Temsilcisi: Müşteri sorunlarını çözmek ve memnuniyeti sağlamak için çalışan müşteri hizmetleri temsilcileri, evden çalışma imkânı ile de kazançlı bir kariyere sahip olabilirler. Bu kişilerin ortalama yıllık gelirleri ise 250 bin TL ile 600 bin TL arasında değişebiliyor.
Editör: Ajans Ekip