Babalarını eve kilitleyip aç bıraktılar Babalarını eve kilitleyip aç bıraktılar
Açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı 1. Türk Arap Turizm Buluşması ATCEX-2012 Fuarı'na katılan 300 firmadan biri olan Papatya Pamuk'un Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Can, böylesine mühim bir fuarın Bursa'da gerçekleştirilmiş olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Can, "Artık İstanbul, Ankara merkezli olmanın dışında bütün illerimizde fuarların yapılması, bunun Anadolu'ya yayılması açısından önemli bir adımdır. Biz Papatya Pamuk olarak yaklaşık 30 yıllık bir firmayız. Türkiye'de iyi bir yerdeyiz. Kozmetik ve medikal sektöründe hizmet vermekteyiz. Bu fuarda hem Arap ülkelerine hem de dünyanın birçok bölgesine yaptığımız gibi ticaretimizi geliştirmek, ülkemizi tanıtmak için Gaziantep'ten buraya geldik" dedi.

"BAŞBAKAN ERDOĞAN'I TEBRİK ETMEMEK MÜMKÜN DEĞİL"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de liderler arasında çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Can, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türk işadamlarının önünü açmak, onları dünya piyasalarına entegre etmek adına Başbakan Erdoğan rahmetli Turgut Özal'dan sonra bu misyonu yerine getiren en önemli liderlerden biridir. Biz Başbakan Erdoğan ile Çin seyahatinde beraberdik. Başbakan Erdoğan yaklaşık 300 işadamını da beraberinde götürdü. O ülkelerle iş yapmaları için 'Ben milletimin işadamlarına kefilim arkadaşlar' dedi. Bir liderin önünüze düşüp dünya ülkelerine bu mesajı vermesi, sizin oralarda kapıyı daha rahat açmanızı da beraberinde getiriyor. Ayrıca bu müthiş bir motivasyon ve sinerji oluşturuyor. O yüzden onu tebrik etmemek mümkün değil."

"16 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ"
Arap ülkeleri, Afrika ve Balkanlar olmak üzere toplam 15 ülkeye ihracat yaptıklarını ifade eden Can, "Zaten Arap ülkeleriyle devam eden bir ihracat kapasitemiz var. Bunu daha da geliştirmek açısından Bursa'daki bu fuarın çok faydalı olacağını düşünüyorum. Bundan sonra İstanbul'daki güzellik fuarına, eylül ayında da Bulgaristan ve Nijerya'daki fuarlara katılacağız. Firma olarak yeniliğe, dünyaya açık bir firmayız. Yurtiçi ve yurtdışı fuarlarını takip etmek suretiyle hem ülkemizi, hem firmamızı tanıtmak, hem de iş kapasitemizi büyütmek anlamında çaba sarf ediyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim