İzmir'de en büyük suç örgütü operasyonu.. İzmir'de en büyük suç örgütü operasyonu..
Geçtiğimiz yıl Karabağlar'da serseri bir kurşun sonucu hayatını kaybeden 6 yaşındaki Umut Ceylan'a atfedilen kampanya 'Çiçekler Solmasın, Umutlar Sönmesin' sloganıyla gerçekleştirilecek. 

Hedef 50 bin silah
İzmirli oyuncak kralı, Hayal Dünyası'nın Yönetim Kurulu Başkanı Adil Özyiğit, geçen yıl 48 bin oyuncak silahı toplayıp geri dönüşüme gönderdiklerini belirterek, bu yaz 50 bin oyuncak silah toplamayı hedeflediklerini söyledi. Özyiğit, "Çocuklarımız bizim umudumuz, solmayan çiçeklerimiz. Onların başına otobüste, balkonda, parkta oynarken kötü şeyler gelmesin. Onları şiddetten uzak şekilde büyütmeliyiz. O nedenle bu kampanyayı ulusal boyutta düzenledik" dedi. Bir aile buluşmasında oğlu ile arkadaşının oğlunun oyuncak silahlarla birbirlerine ateş ettiğini gördüğünü belirten Özyiğit, bu görüntünün kampanya fikrini başlattığını söyledi. 
Özyiğit, "Çocuklarımızı görünce bir şeyleri eksik yaptığımızı anladık. Onları silahtan uzak tutmalıydık. Benim Dilal ve Kemal olmak üzere iki çocuğum var. Onların kesinlikle zarar görmesini her anne baba gibi istemem. Ama bu yeterli olamazdı. Tüm çocuklar şiddetten uzak büyümeliydi. Böylece kampanyaya iki yıl önce başladık. İlk yıl İzmir genelinde, ikinci yıl Türkiye'deki 54 mağazamızda kampanyayı başlattık. Geçen yıl 48 bin oyuncak silah topladık. Bu sene ise Hayal Dünyası Yönetim Kurulu olarak kampanyayı TÜGİAD işbirliği ile geleneksel hale getirme kararı aldık" diye konuştu. 
Kampanyayı temmuz ayının ikinci haftasında başlatıp 10 gün boyunca devam ettireceklerini açıklayan Özyiğit, çocuklara hikaye kitabı ve top gibi oyuncaklar vereceklerini söyledi. Özyiğit, çocukların sadece oyuncak silahlarını almadıklarını, onlara silahın zararlarını da anlattıklarını kaydetti. Çocukları şiddetten uzak tutmanın kolay bir iş olmadığını vurgulayan Özyiğit, şöyle konuştu: 

Ailelerden tepki
"İşin içine girince akıntıya karşı kürek çektiğimizi fark ettik. Ama birilerinin birşey yapması lazımdı. Biz çocukların ailelerinden tepki de aldık. Üstelik çok da eğitimli insanlardan geldi bu tepki. 'Neden çocukları gerçekten soyutluyorsunuz?' dediler. Şirketimizin yönetim kurulu da önce karşı çıktı. Sektörden tepki geldi. Çünkü erkek çocukların oyuncaklarının yüzde 25'i silah ve türevi. Umut Vakfı ve TÜGİAD dışında bize kimse destek olmadı. Ama yaptığımız işin doğru olduğuna inanıyoruz. Hele çocukların çabası bize umut veriyor. Çocuklar o kadar bilinçli ki bir yerlerden oyuncak silah bulup kampanyaya katılıyorlar. Bu kampanyaya kesinlikle devam edeceğiz."
'Çiçekler Solmasın, Umutlar Sönmesin' kampanyasını ulusal boyuta taşımaya hazırlanan TÜGİAD'ın Ege Şube Başkanı Musa Turan, Adil Özyiğit'ten projeyi ilk dinlediğinde hayran kaldığını söyledi. Turan, "TÜGİAD Ege olarak bölgemize nasıl katkı sağlarız diye düşünüyorduk. Bu proje 54 Hayal Dünyası mağazasında uygulandı ama 860 üyemiz bu projeye sahiplenip ülke geneline yayabilir. Biz bu kampanyayı festival hale getirmek istiyoruz. Çocukların elinde silah değil kağıt ve kalem olmalı. Toplumda huzuru yaymak bizim asli görevimiz. Hedefimiz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın projeye sahip çıkması. Bu proje bizim değil Türkiye'nin projesi olacak. Öyle yayılacak ki yönetmenler ve yazarlar da bu projeye sahiplenecek. Böylece şiddet içeren dizileri görmeyeceğiz" dedi. 

Denizli'nin projesi
Hayal Dünyası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Özyiğit, adeta bir proje fabrikası gibi çalışıyor. TÜGİAD ile gerçekleştirmeye hazırlandıkları projeler konusunda bilgi veren Özyiğit, Denizli'de sokak çocuklarını iş sahibi yapmayı hedefleyen 'Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı' projesini Türkiye geneline yaymak istediklerini söyledi. Özyiğit, "Denizli Valiliği'nin gerçekleştirdiği kampanyaya destek vereceğiz. Şu an bizde sokaktan kurtardığımız 2 çocuk çalışıyor. Pilot uygulama olarak 10 çocuğumuza önce eğitim, sonra iş vereceğiz. 2-3 enstrüman çalan, ayağı ile resim yapan engelli arkadaşlarımız var. Onlara gelir kapısı açacak projeler üzerinde çalışıyoruz. Ayrıca hayat kadınlarına gelir üretecek bir projemiz var. Onlara önce yuva bulacağız, sonra meslek kazandıracağız. Ürettikleri ürünleri de satışa sunacağız" dedi. 

Bir kamyon oyuncak kamyon 
Adil Özyiğit, bugün Türkiye genelinde 54 mağazası olan, 796 kişinin çalıştığı firmalarını 18 yaşında kurmuş. Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi'nden mezun olmadan önce plastik geri dönüşüm tesisi kurmayı aklına koyan Özyiğit, ilk atölyesini 1986'da Kısıkköy'de faaliyete geçirmiş. Atelyeyi babasından aldığı borç para ile kuran Özyiğit, "Bir ustabaşı ile ben günde 2 ton plastik hammaddesi üretiyorduk. Bir gün İstanbul'da bir oyuncak firmasına hammadde sattık. Firma nakit sıkışıklığına girince bize para yerine bir kamyon dolusu oyuncak kamyon verdi. Onu iyi fiyata satarak işe başladık. Hammadde karşılığında oyuncak alıp satmaya, sonra fason oyuncak ürettirmeye başladık. 2007'de perakendeye girdik. 30 bin metrekare satış alanı ile Türkiye'nin en büyük oyuncak mağazası olduk. Hayal Dünyası'nda 400, diğer şirketlerimizde 396 kişi çalışıyor. Büyümeyi sektörel bilgiye ve sermaye gücümüze borçluyuz" diye konuştu.

3 çocuk yetmez, 5 çocuk olsun
Kendilerine 2023 yılında 1000 mağaza açma ve 10 bin çalışan hedefini koyduklarını ifade eden Adil Özyiğit, "Başbakan Erdoğan '3 çocuk' diyor. Biz 5 çocuk diyoruz. Bunu da Başbakanımıza ilettik. Gerçekten de ülkemizde 0-18 yaş arası tam 21 milyon çocuğumuz var. Oyuncak sektörü ise diğer sektörlerin hepsinden daha hızlı büyüyor. Hedefleri 10 yıldan önce yakalayacağımıza inanıyoruz. Okul öncesi eğitim sayesinde çocuklar oyuncak ile tanışıyor. En yoksul aile bile çocuğuna oyuncağın en iyisini alıyor. Üstelik oyuncak artık lüks değil. Her fiyat kategorisinde oyuncak var" dedi.

Editör: TE Bilişim