Kurulumu gerçekleştirilen cihazlar ile bu tehlikeli atıkların geri dönüşümü başlatılmıştır. Geri dönüşüm cihazının kullanımı sonucunda tehlikeli atık oluşturan bu maddelerin sarfında yüzde 70 ila 80 dolayında azalma bekliyoruz.”
Hastanenin atık üretimi kadar atık çeşitliliği olarak da çok yönlü olduğunu kaydeden Prof. Dr. Tünger, “Tüm bu atıkların yönetimi Hastane Çevre Yönetim Birimi’nin sorumluluğundadır. Ekibimizin en önemli başarısı, hastane birim atık sorumlularına ve geneline yönelik belirli aralıklarla düzenlenen eğitim toplantıları ile atık üreten tüm kliniklerin dolaşılarak 2 bin 500’ü aşkın kişiye bire bir eğitim vermesidir. Bu eğitim sonucu hastane genelinde atık yönetimi farkındalığı oluşturulup, tüm atıkların üretildiği yerde doğru olarak ayrıştırılmasını sağlıyoruz. Ünitemizde bulunan arıtma cihazları sayesinde insan ve çevre sağlığına katkıda bulunacak tedbirler en üst seviyeye çıkarılacaktır” dedi.
Prof. Dr. Alper Tünger’e bağlı olarak çalışan Geri Dönüşüm Ünitesi projesinden sorumlu Çevre Yönetim Birimi; Çevre Mühendisi Çiğdem Büyüktopçu başkanlığında Başhemşire Vildan Tanıl, Hastane Müdür Yardımcıları Murat Özdemir ve Burhan Bayhan, Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Nurhayat Kepeli, Çevre Bilim Uzmanı Muhteşem Parlak, Çevre Sağlığı Teknisyenleri Ercan Altunsaray ve Ferhan Yıldız ile Çevre Sağlığı Görevlisi Cengiz Hezer’den oluşuyor.
Editör: TE Bilişim