"Türkiye uluslararası çatışmalarda açık diyalog kanallarını sürdürmeye kararlı'' "Türkiye uluslararası çatışmalarda açık diyalog kanallarını sürdürmeye kararlı''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çukurova Uluslararası Havalimanı açılışında CHP'ye yüklenerek, "Ülkenin kaynaklarıyla ilgili cümle kurulacaksa eleştirilmesi gereken Çukurova Havalimanı değil halkın parasını Paris'te har vurup harman savuran müsriflerdir. SGK'ya borç ödemeye, millete hizmet etmeye gelince kasada para yok, fakat cümbür cemaat Paris'te keyif çatmaya gelince paranın sınırı yok" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin'in Tarsus ilçesinde yapımı tamamlanan ve 'Türkiye'nin havacılığa yeni imzası' olarak tanımlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı açılışında konuştu. Erdoğan, "Havalimanımızın Adana ve Mersin ile birlikte tüm bölgemize ve tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum. Bu önemli eserin bölgemize kazandırılmasında emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Bugün Mersin ve Adana'nın yanı sıra geniş bir alana hizmet verecek vizyon projeyi hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bugün Yenice'mizden tüm dünyaya yeni, modern ve estetik bir kapı açıyoruz. Çukurova'nın eşsiz güzellikteki sembollerinin her köşesine işlendiğini görüyoruz. Çukurova Havalimanımızın yıllık kapasitesi 9 milyondur. Terminal alanı 110 bin metrekarelik büyüklüğe sahiptir. 3 bin 500 metre uzunluğu ve 60 metre gövde genişliğindeki ana pistine en geniş gövdeli uçaklar iniş ve kalkış yapabilecektir. Yardımcı pist de vardır ve tüm bunlarla birlikte 2 adet yüksek sürat taksi yolu. 48 uçak kapasiteli 279 bin metrekare apronu, 21 uçak kapasiteli 56 bin metrekare genel havacılık apronu ve birçok donanımıyla havalimanımız en üst kalitede donatılmıştır" ifadelerini kullandı.

 

Editör: Ajans Ekip