Daha önce çoğunlukla ailelerinin göç ettiği ilçeyi görmeye gelenleri konuk eden Foça, bu kez iki yakanın Briç tutkunlarının buluşmasına tanıklık etti.

BRİÇ BAHANE BULUŞMAK ŞAHANE

Aralarında uzun yıllardır dostlukları bulunan Yunanistan’ın Midilli Adası ve Foça Briç Kulüpleri  üyeleri “Briç Bahane Buluşmak Şahane” sloganıyla Foça’da bir araya geldiler. İlçenin önemli tarihi ve turistik mekanlarını gezdiler, birlikte yemek yediler, güldüler, eğlendiler,  anıları tazelediler. Foça Devlet Hastanesi’nde görevli  Radyoloji Uzmanı Dr. Naile Çalık, Foça Briç Kulübü Başkanı Soner Kayabaş ve Midilli Briç Kulübü Teknik Direktörü Katerina Hadzidimitriou’nun öncülüğünde gerçekleşen mini turnuvada kozlarını paylaştılar. Kazananın kaybedenin olmadığı turnuvada herkese hatıra ödülleri verildi.  Elele neşe içinde Foça sokaklarında turlar atıldı. Konakladıkları otelin sahibi, duayen turizmci ve yerel tarih araştırmacısı Sebahattin Karaca’nın bölge tarihi ile ilgili sunumunu  dikkatle izlediler. Gereğinde katkılar yaparak konuları çeşitlendirip renklendirdiler.

Foça'da Opera Akşamı Foça'da Opera Akşamı

AİLEDEN BİRİLERİNİ UĞURLAR GİBİ

Ayrılık günü otel ve gezi tekneleri önünde dakikalarca süren vedalaşma,  birbirlerini tekrar davet etme ve aileden birilerini uzaklara yolcu etme görüntülerine sahne oldu. Önümüzdeki ay yine Foça’da ve Midilli’de buluşmak için sözler alındı. Midilli’deki dostlara selam gönderildi. Konukları Ayvalık’tan adalarına götürecek   gemiye yetiştirmek için yola çıkan midibüs el sallanarak ve arkasından su dökülerek  uğurlandı.  

Foça Briç Kulübü başkanı Soner Kayabaş çok güzel günler geçirdiklerini, böyle insani duyguları birlikte yaşamayı özlediklerini söyledi. Soner Kayabaş; “Çok güzel üç gün geçirdik.  Özlemişiz böyle daha insani şeyleri. Bu buluşma hepimize çok iyi geldi. Çok keyif aldık. En kısa zamanda Midilli’ye iadeyi ziyarette bulunmayı düşünüyoruz.”dedi.

DAHA ÖNCE NİYE GELMEDİK!

Turnuvayı ve konukların gelişini organize eden Dr. Naile Çalık ise Midilli Foça Briç Dostluk Turnuvası’nın her iki taraf için beklenenden daha iyi ve duygulu geçtiğini söyledi. Dr. Naile Çalık; “Midilli Foça Dostluk turnuvasını yaptık. Dostlarımızı davet ettik. İcabet ettiler. 18 kişilik bir grup olarak geldiler. 14 kişi turnuvamıza katıldı. Üç gün süren turnuvada çok güzel vakitler geçirdik. Bütün dostlarımızı küçük birer armağanla uğurluyoruz. Çok memnun kaldılar. Dediler ki; beklediğimizin çok üzerinde bir ilgiyle ve ev sahipliğiyle karşılandık. Foça’yı çok beğendik.  Sık sık geleceğiz.  Niye daha önce gelmedik diye hayıflandılar.” dedi.

TÜRK TURİSTLERDEN ÇOK MEMNUNUZ

Midilli Briç Kulübü Teknik Direktörü Katerina Hadzidimitriou konukseverlik için grup adına çok teşekkür ettiğini dile getirdi.  Katerina Hadzidimitriou; “Ev sahipliğinizden çok duygulandık. Halkları ve başka dünyalardan insanları birleştiren  çok önemli bir etkinlikti. Briç dünyada tek dil konuşulan ve oynanan sporlardan biri. Beyindeki yaşlanmayı ve bir çok hastalığı önleyen önemli bir spor. Dostlarımızın, bunu layıkıyla yaptıklarını düşünüyorum. “dedi.

Katerina Hadzidimitriou Türk turistlerin adalara gelmesiyle ilgili olarak ta “Türk turistlerin ziyareti  bizi onurlandırdı. Bunun için çok teşekkür ediyoruz.  Midilli ve Foça arasında inanılmaz bir dostluk birliği olduğunu düşünüyorum. Genel anlamda Türk turistlerin ziyaretinden de çok memnunuz.” şeklinde konuştu.

Editör: Ajans Ekip