Merkez Bankası açıkladı! Merkez Bankası açıkladı!
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen, TÜSİAV (Türkiye Sanayici ve İş Adamları Vakfı) ve birçok (STK) Sivil Toplum Kuruluşunun desteklediği “Girişim Savaşçısı Programı” İzmir’de genç müteşebbislerin umudu oluyor.  1 Ağustos 2016 tarihinde  Depark'ta (Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Merkezi’nde 88 iş grubuna ait iş dalında projelerin sergileneceği platforma bu yıl İzmir ev sahipliği yapıyor.
Sektörel olarak, liderlik becerileri, girişimcilik, askeri bakış açısı ve strateji başta olmak üzere, içerisinde,  operasyonel akış, pazarlama, ticaret mevzuatı ve iş kurma süreçleri gibi birçok iş dalının bulunduğu program liseden üniversiteye kadar yüreği dünyaya açılma umudu ile çırpınan her potansiyel müteşebbisin kapısını çalıyor…

2013 yılında Türkiye’de özel olarak geliştirilen ve İstanbul'da 8 hafta boyunca hafta sonları sunulan sıra dışı girişimcilik eğitimi olan Girişim Savaşçısı, İzmir’den aldığı yoğun talep neticesinde 11. dönemini kamp şeklinde Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Merkezi (Depark) İzmir'de açmaya karar verdi. Kapsamda tüm eğitim içeriği toplam 21 günlük sürede yatılı ve tam zamanlı olarak verilecek. Program geçen yıl da yine aynı tesiste kamp olarak açılmıştı. Kampa Türkiye genelinin yanı sıra Almanya, Fransa ve İsviçre'deki Türklerden de yoğun ilgi var.
İçeresinde Faruk Eczacıbaşı, Leyla Alaton, Ali Coşkun, Erkan Balcı, Cem Soysal ve Nevzat Aydın gibi toplamda 36 mentorun katılımlarıyla gerçekleşecek olan programda, iş fikriniz olmasa dahi bir fikri geliştirerek sıfırdan kendi işini kurabilme imkânı sağlıyor. Bu noktada fikrin oluşturulması, pazar araştırmasının tamamlanması, stratejinin netleştirilmesi, marka ve web sitesinin oluşturulması, operasyonun planlanması ve satışın başlaması eğitim sürecinin içerisinde bilfiil gerçekleşiyor. Eğitim sonunda işler de kurulmuş oluyor. Bu bağlamda Programa destek veren kuruluşlar arasında bulunan, TÜSİAV (Türk Sanayici ve İş adamları Vakfı) Ege Bölge Koordinatörü Musa Turan, dönemin ünlü şairi Robert Browing’in düşüncesiyle yola çıkarak,  Düşünebildiğimiz, inanabildiğimiz ve güvenle bekleyebildiğimiz her şeyin mutlaka gerçekleşeceğini hatırlatırken, “TÜSİAV olarak destek verdiğimiz bu programda girişimci ruhuna güvenen tüm gençlere iş kurmaları için bir fırsat tanınmış oluyor. Hem Türkiye hem de uluslararası tanınmış olan mentorlar eşildiğinde gençler ve girişimcilik ruhuna sahip olanlar kendi hedefleri doğrultusunda serbest ya da kurum içi girişimciler olarak yetişiyor. İşlerini ya kendileri kuruyorlar ya da uluslararası firmalara terfi alıyor veya transfer oluyorlar. Bu Türk ekonomisini geliştirmeye yönelik önemli bir platform. Günümüzde girişimciliğin geliştirilmesi, gerek gelişmekte olan gerekse gelişmiş ülkelerin ekonomi politikalarının vazgeçilmez bir unsuru olmuştur. Girişimciler ekonomik ve sosyal açıdan birçok işlevi yerine getirmektedirler. Sürekli gelişen küresel ekonomiyle birlikte girişimcilerin işlevlerine her gün yeni bir unsur eklenmektedir. Ekonomik gelişme açısından modern girişimcilerin en önemli işlevlerinin; üretimi organize etme ve sağlama, ürün çeşitliliği sağlama, istihdam yaratma, yeni pazarlar ve yeni satış yöntemleri yaratma, sermaye birikimi sağlama olduğu açık bir şekilde görülmektedir. Bu kapsamda düzenlenen Girişim Savaşçısı Platformunu kutluyor ve tebrik ediyorum.” dedi.


 
Editör: TE Bilişim