Karşıyaka'da kış spor okulları başladı Karşıyaka'da kış spor okulları başladı
Hastane acil servisine kaldırılan sağlıkçılar tıbbi kontrol altına alındı. Hastaneye yemek veren taşeron şirketin verdiği tavuk, nohutlu pilav semizotlu yoğurttan oluşan yemeği yedikten sonra mide bulantısı, kusma, ishal şikayeti nedeniyle gıda zehirlenmesi yaşayan sağlıkçıların yaşadığı olayın bir ilk olmadığını belirten SES İzmir Şubesi Başkanı Dr. Veli Atanur ve sendika üyeleri, hastane önünde olayı kınayan bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Sendika başkanı Dr. Veli Atanur, aynı taşeron şirketin farklı adla hizmet verdiğini ve bu durumun bir ilk olmadığını belirterek, şirketin hastane idaresince daha önce uyarıldığı, tutanak tutulduğu ve ceza verildiğini söyledi.
Atanur, olayın araştırılması ve sonuçlarının açıklanması hakkında dilekçe verdiklerini kaydederek şöyle konuştu: “5 Haziran tarihinde yaşanan gıda zehirlenmesinde yaklaşık 100’den fazla sağlık çalışanı etkilenmiş olup arkadaşlarımıza hastane acil servisinde ve çalıştıkları servislerde müdahale yapılmıştır. Önümüzdeki günlerde de bu tür gıda zehirlenmelerinin meydana gelmemesi için gıdaların üretimi, taşınması, depolanması ve hazırlanmasına ilişkin sorunların tespit edilerek önlem alınmalıdır” 
Karşıyaka devlet hastanesinde alınan yemek numunelerinin tahlil sonuçları ile enfeksiyon komitesinin raporu sağlık çalışanları ve kamuoyu ile paylaşılmalı, sorumlular ortaya çıkarılmalıdır” çağrısında bulunan SES İzmir Şubesi Başkanı Atanur, gıda güvenliğini hiçe sayan taşeron firmayla ilgili gerekli inceleme ve işlemlerin bir an önce yapılmasını beklediklerini belirtti.
Dr. Veli Atanur, açıklamasını, “İşyeri temsilciliğimiz hastane idaresi ile olay hakkında görüşmüş ve gıda zehirlenmesi belirtileri bulunan sağlık çalışanları ile birlikte olayın araştırılması ve sonuçlarının açıklanması konusunda dilekçe vermişlerdir" diye sürdürdü. Hastanede yemek sorununun yeni olmadığı, sorunun artarak devam ettiği bu son olayda da görüldüğünü anlatan
Atanur, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hastaneye yemek veren yemek fabrikasının yaşanan sorunlarla ilgili hastane idaresi tarafından daha öncede aynı konu ile ilgili uyarıldığı, tutanak tutulduğu ve ceza verildiği belirtilmektedir. İşletme mantığı ile yönetilen hastanelerin hizmet alımında tek dertlerinin finansal karşılık olması sonucu insandan uzaklaşan çalışma ortamları doğmuştur. İnsanlara sağlık hizmeti sunan kişilerin öğle yemeğinden zehirlenmesi sağlığın özelleştirilmesinin bir sonucudur. Hizmet satın almalar, taşeron çalıştırma gibi uygulamalarla hastaneler işletmeye dönüştürülmüştür. Sonuç olarak Karşıyaka devlet hastanesi çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, hastane yemekhanesindeki olumsuzlukların düzeltilmesi için çabamız sürecektir.”
Editör: TE Bilişim