2011 yılı Şubat ve Mart aylarında 13 bin incir fidanının, yaklaşık 764 dekarlık bir arazide toprakla buluşturulduğu bilgisini de veren Abaş, 2012 yılı sonuna kadar 100 bin fidan dikmeyi hedeflediklerini vurguladı. İlçede yaklaşık 2 bin 500 ailenin 19 bin dekarlık alanda yetiştirdiği incirden elde ettikleri gelirle yaşamlarını sürdürdüğünü belirten Abaş, bu yıl 7 bin 500 ton civarında rekolte beklendiklerini açıkladı.
Üretimine uygun 20 bin dekarlık arazinin bulunduğunu kaydeden Abaş, bu alanların değerlendirilmesi ile birlikte 20 bin ton civarında rekolte elde edilebileceklerini, bu kapsamda yatırımcıları ilçeye beklediklerini dile getirdi. İncirin yaklaşık yüzde 68'ini, Türkiye genelindeki üretimin de yüzde 2'sinin Mut'tan karşılandığını anlatan Abaş, incirin aynı zamanda da kansızlık, afrodizyak, damar tıkanıklığı, dalak şişkinliği ve nefes darlığı gibi hastalıklara iyi geldiğini söyledi.
100 gram incirde yüzde 12 şeker oranına sahip proteinin yanı sıra A, B1, B2, B3, B6 ve C vitaminleri ve folik asitin bulunduğunu dikkat çeken Abaş, incirin astım, öksürük ve soğuk algınlığının yanı sıra uzun süreli hastalıklardan sonra hızlı iyileşmeye yardımcı olduğunun bilindiğini de sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim