Ege Bölgeleri Su Kıtlığı Alarmı Veriyor Ege Bölgeleri Su Kıtlığı Alarmı Veriyor

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak kullandığı, "Tüm özgür dünyanın duruşuna karşı, sadece Hamas'ın katillerine ve tecavüzcülerine verdiği destek uğruna Türkiye'yi bir diktatörlüğe dönüştürüyor" ifadelerine Ankara'dan sert tepki geldi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Israel Katz'ın Dışişleri Bakanlığı yapmak yerine Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kendi hezeyanlarına sürekli konu etmesinin tam bir hastalık hali olduğunu belirterek, "Kabinedeki varlığı, iftira ve yalan kusma saplantısından ibaret olan bu şahıs, soykırımcı Netanyahu Hükümeti'nin hadsizlik ve arsızlık abidesidir" ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya: "Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Israel Katz'ın hadsizliklerinin devam ettiğini bildirerek, şu ifadeleri kullandı:
"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan her daim milletinin gönlündedir. 22 yıldır süregelen AK Parti iktidarları ülkemizi her alanda ileriye taşımış ve taşımaya devam etmektedir. Çocukları, kadınları, yaşlıları acımasızsa katleden bir hükümetin mensubu olarak Türkiye'ye mesaj vermeye kalkmak sizin haddinize değildir. Biz mazlumların, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

Bakan Tunç: "Bebek katilleri hak ettikleri cezayı çekeceklerdir"
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise, Filistin'de 40 bin sivili katleden İsrail'in eli kanlı dışişleri bakanının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik aşağılık açıklamalarını şiddetle kınadığını kaydederek, "Savaş suçlusu caniler ve kandan beslenenler ne Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ne de Cumhurbaşkanımızın insanlık için, mazlumlar için, barış için, adalet için verdiği mücadeleyi anlayamaz. Suçluluk psikolojisiyle çirkinleşen bebek katilleri, insanlık vicdanında mahkum oldukları gibi uluslararası hukuk önünde de mutlaka mahkum olacaklar ve hak ettikleri cezayı çekeceklerdir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde her zaman hakkı ve hakikati haykırmaya, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Editör: Ajans Ekip