Kemalpaşa'da Kurtuluşun 102. Yılı Kutlandı.. Kemalpaşa'da Kurtuluşun 102. Yılı Kutlandı..

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen yerel seçimler sonrasında koltuğa oturan yeni Belediye Başkanları karşı karşıya kaldıkları ekonomik kriz karşısında çözümü ya Belediye mülklerini satmakta ya da toplu işçi çıkarmakta bulurlarken son hamle Kemalpaşa Belediyesinden geldi.

Kemalpaşa Belediyesi’nin yeni başkanı Mehmet Türkmen’in işçileri bilgilendirmek için mesaj atmak yerine E-devlet'e bakın dediği iddia edildi.

Dün akşam saatlerinde Belediyenin farklı birimlerinde çalışan 200'e yakın işçi cep telefonlarına gelen mesajla işten çıkarıldıkları öğrenildi.

Kemalpaşa Belediyesi'nde yetkili olan sendika Genel İş İzmir 8 Nolu Şube'nin ise pazartesi sabah mesai başlangıcı sırasında eylem yapacağı öğrenildi.

Mesajda " Arkadaşlar, daha önceki dönemlerde de toplu işten çıkarmaları yaşadı bu belediye. Ama bu sefer diğer dönemlere benzemeyecek. Birbirimize sahip çıkacak, haklarımızı ve işimizi geri kazanacağız!!! Pazartesi sabah iş başlarken, iş çıkışı yapılmamış olanlar dahil, herkesi, Bornova'dan ve Tire'den gelecek temsilcilerimizle birlikte belediye önüne bekliyoruz. Biz kazanacağız!" diye ifadelerde bulundular.

Editör: Ajans Ekip