Karşıyaka’da halk oyunu bilmeyen kalmayacak Karşıyaka’da halk oyunu bilmeyen kalmayacak
İzmir’in Karşıyaka ilçesinde yaşayan ve bir süredir parkinson tedavisi gören gazeteci, yazar, şair ve sinemacı Tarık Dursun Kakınç, durumunun ağırlaşması üzerine Alsancak Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

Tedavi gördüğü hastanede Tarık Dursun Kakınç, akciğer yetmezliğinden vefat etti. Kakınç, bugün sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Kakınç’ın cenaze namazı, ikindi namazını müteakip Beşikcioğlu Camii’nde kılındı.

Cenazeye Tarık Dursun Kakınç’ın oğlu Zafer Kakınç, kardeşi Esin Üçel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve sevenleri katıldı.

Daha sonra gözyaşları arasında Tarık Dursun Kakınç’ın naaşı Çiğli Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze namazı öncesi konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, "İzmir ve Türkiye büyük bir edebiyatçıyı ve gazeteciyi kaybetti.

Yerinin doldurulması çok zor. Yakınlarına sabır diliyorum" dedi.


TARIK DURSUN KAKINÇ KİMDİR?

1949 yılında İzmir’de Anadolu gazetesinde sinema eleştirileri yazmaya başladı. Sonra sırasıyla Yeni Gün, Ankara Ulus, Yeni İstanbul ve Vatan gazetelerinde gündelik yazılar yazdı. Pazar Postası ve Akis dergilerinde sinema eleştirileri yazdı.

Eleştirmen Ali Gevgilili ile birlikte aylık Yeni Sinema dergisini çıkarttı. Senaryo yazarlığı ve rejisörlük yapmıştır. 1969 yılında Kurul Kitabevi’ni açmış, Milliyet gazetesinde kitap tanıtma yazıları yazmış, Milliyet Yayınları’nı yönetmiştir.

1973 yılında Günümüzde Kitaplar adlı bir dergi çıkarmış, 1975 yılında Koza Yayınları’nın kurucuları arasında yer almıştır.Sanata 1949 yılında şiirle başlamış, 1951 yılında Cengiz Tuncer ile Devrialem isimli ortak bir şiir kitabı yayımlamıştır.

Daha sonra hikaye yazarlığına başlamıştır. Çeşitli ödüller alan Tarık Dursun Kakınç İzmir’de yaşıyordu.

Editör: TE Bilişim