Sağlık Çalışanlarını Maaş Belirsizliği Yoruyor Sağlık Çalışanlarını Maaş Belirsizliği Yoruyor
Ödemiş ilçesinde, Şubat ayında sera içerisinde çekirdekleri tabaklara diken üreticiler karpuzları fide haline getirdi. Geçen yıllarda fiyat nedeniyle bir takım olumsuzluk yaşayan üreticiler, buna rağmen karpuzların ekimlerini gerçekleştirmeye başladı. Karpuzda geçen yıl yaşanan zararın bu yıl yaşanmamasını umut ettiklerini belirten Ödemişli karpuz üreticileri, karpuz üretiminde dönümde en az bin bin 500 TL’ye yakın masrafları olduğunu belirtti. Üreticilerden Mehmet Afyonlu, yaşadıkları sıkıntı hakkında bilgi vererek, "Bundan 3-4 yıl öncesine kadar Ödemiş’te karpuz üretimi en az patates üretimi kadar önemli ve popülerdi. Her dönem patatesten sonra ikinci sırada yerini alan Ödemiş karpuzu üretimi son yıllarda para etmemesi, piyasaların bozulması, hayvancılığın olağanüstü artmasıyla gerilere gitti. Bugün ovada patatesten sonra silajlık mısır ikinci sırada yer alıyor" dedi.

"KARPUZ MAALESEF ÜRETİCİSİNİ YILDIRDI, ÜZDÜ"
Ödemiş’te, karpuz üretimi böyle giderse önümüzdeki yıllarda tütün, pamuk gibi üretimi kaybolan ürünler listesine gireceğini anlatan
Afyonlu, sözlerine şöyle devam etti:
"Geçen 2-3 yıldır bir türlü para etmeyen karpuz maalesef üreticisini yıldırdı üzdü. En son geçen yıl sezonda tarlalarda tonlarca karpuz yerde kaldı. Bazı üreticiler karpuzları hayvanlara yedirdi. Maddi ve manevi tüm masraflar heba oldu gitti. Yeni dönemde yine umutluyuz. Şubat ayında çekirdek olarak sera içinde tabaklara diktiğimiz karpuzlarımızı fide haline getirdik. Şimdi de havanın ısınması ve dikim sezonunun gelmesi ile birlikte fideleri tarlaya dikiyoruz. Şuan fideler tarlada naylonun altına dikiliyor. Önümüzdeki Mayıs ayında havaların tamamen ısınmasıyla naylonları sökeceğiz. Eğer hava şartları uygun gider herhangi bir afat, hava muhalefeti yaşanmaz ise Haziran ayı sonlarında hasat sezonu açılır. Karpuz çekirdekten dikiliyor, fide haline geliyor, tarlaya aktarılıyor, çapası yapılıyor, gübre ve ilaç atılıyor, hastalıklardan korunuyor, yetiştiriliyor, dönümde bin 500 TL para harcanıyor, römorka sarılıyor pazara getiriliyor. Ancak geçen yıllarda bir römork karpuzun 100 liraya düştüğünü herkes biliyor."
Editör: TE Bilişim