SONUÇ GELDİ
Kemeraltı’nın gelişimi için 3 yıllık zorlu bir süreci geride bıraktıklarını söyleyen Samim Sivri, “Bu süreç ancak kamu, özel, sivil toplum kesimlerinin eşgüdüm ve koordinasyon içindeki gayretleri, ortak akıl ve birliktelik ile başarıya ulaşılabilecektir. Biz de bu aşamada özel sektör olarak önemli bir rol üstlendik, bugüne kadar konu ile ilgili çok sayıda aktör ile işbirliği ve koordinasyonumuz oldu. Pek çok aktörü İzmir Tarih Projesi hakkında bilgilendirdik, aktif olarak proje kapsamında rol almalarını sağladık. İzmir-Tarih Projesi çalışmalarına destek olmak amacıyla TARKEM tarafından bölgeye yönelik çok çeşitli analiz, rapor, envanter çalışmaları ve değerlendirme raporları hazırlatıldı” diye konuştu.
“İCRAATA GEÇTİK”
Süreçte tüm kurumları ortak bir strateji etrafında birleştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Sivri, “Artık planlama aşaması bitti. Şimdi icraat zamanı. Bu güne kadar tarafımızdan hazırlanan tüm rapor, analiz ve değerlendirmelerden yararlanarak İzmir Tarih Projesi Tasarım Stratejisi Raporu’nda mutabık kalınan ilkeler ışığında ön proje çalışmaları tamamlandı” diye konuştu. Sivri, İYTE ve Dokuz Eylül Üniversitesi ile yaptıkları çalışmalar doğrultusunda Havralar Bölgesi ve Anafartalar Caddesi’nde projeler üretildiğini dile getirdi” ifadelerini kullandı.
TÜM VATANDAŞLARA ÇAĞRI
Bu çalışmalar sürerken İzmir Büyükşehir ve Konak belediyelerinin ilgili birimlerindeki uzmanlarla sürekli iletişim halinde olduklarına ve çok sayıda teknik koordinasyon toplantıları gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Sivri, TARKEM olarak yatırım kriterlerine uygun bulunan ön projelerin ekonomik fizibiletelerini de hazırlatacaklarını duyurdu. Bu doğrultuda finansman kaynaklarını da araştıracaklarını ve yurtiçi-yurtdışı fon kaynaklarına başvuracaklarını söyleyen Sivri, “Bu aşamada hem ortaklarımıza hem yerel esnafımıza hem de öncelik İzmirliler olmak üzere tüm vatandaşlarımıza proje uygulama şirketlerine ortak olma çağrısı yapacağız. Bölgenin SİT alanı üzerinde olması, çok mülkiyetli yapısı, mevcut işgaller, her bir proje üzerinde farklı ortaklık ve finansman modellerini beraberinde getirecektir” dedi.
RUHSATLI İŞ YERİ SAYISI DÜŞTÜ
Projenin bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Sivri, “Siz değerli ortaklarımızın desteği ile tarihimize, kültürel mirasımıza ve İzmir’imize duyduğumuz saygı ve sevgiyle en önemli değerlerimizden biri olan Tarihi Kemeraltı için çalışmaya devam edeceğiz. Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği, Kemeraltı ve çevresinde ruhsatlı iş yeri 16 bin 700’den 8 bin 500’e düştüğünü belirtmektedir. Sadece bu veri, çalışmamızın da aciliyetini ortaya koymaktadır” dedi.
İZMİR’İ KURTARACAK OLAN KEMERALTI’DIR
Kurulda konuşan Kocaoğlu, TARKEM’in yürüttüğü faaliyetler için teşekkür etti. Kemeraltı’nın İzmir için önemi üzerinde duran Kocaoğlu, “ Bir fikir etrafında İzmir’de 116 kişi birlikte herkes elinden geleni yaptı. Burada emek veren herkes gerçekten özverili çalışıyorlar. Kendilerine İzmir halkı ve ortaklarımız adına teşekkür ediyorum. El birliğiyle bu bölgeyi ayağa kaldırmamız gerekiyor. Bölgede çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bir an önce amaca ulaşmak için faaliyete geçmemiz gerekiyor. Kemeraltı gerçekten İzmir’i kurtaracaktır. İnşallah umut ettiğimiz seviyeye kısa sürede ulaşmasını diliyorum” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim