Polisten kaçarken motosikletleri ezdi geçti Polisten kaçarken motosikletleri ezdi geçti
"Türkiye’nin Geçmişindeki Yarın: Köy Enstitüleri" adlı sergide, bir döneme ışık tutan görseller, tarih sırasına göre fotoğraflar ve yazılar eşliğinde sunuldu. Serginin ardından "Tanıklarla Köy Enstitüleri" ile "4+4+4 ve Cumhuriyet Eğitim Devrimi" konulu iki panel gerçekleştirildi.

Köy Enstitüleri’nin 72’inci yılında Güncel Eğitim Sorunları başlıklı Çalıştay mandolin topluluğunun verdiği konserle başladı. Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği (YKKED) Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş konuşmasında, Köy Enstitüleri'nin bir Cumhuriyet projesi olduğunu vurguladı ve “Köy Enstitüleri toplumsal bir değişim, dönüşüm tasarımıdır; düşünce devrimidir. Yüreklerden, belleklerden o nedenle hiç silinemiyor, güncelliğini arttırarak korumayı sürdürüyor” dedi.

Köy Enstitüleri için “Güzelliğin, çağdaşlığın, sevgi ve dayanışmanın arka bahçesi” diyen Konak Belediyesi Başkanı Dr. Hakan Tartan şöyle konuştu: “Her yıl Köy Enstitülerinin kuruluş yıldönümünde ayrı bir heyecan duyuyorum. Çünkü Köy Enstitülerinde yetişenler, Cumhuriyetin aydınlık ışığını taşıdılar, taşıyorlar. Atatürk düşünce ve ilkelerinin yaygınlaştırılması, dostluk, dayanışma, paylaşım gibi önemli değerlerin genç kuşaklar yoluyla toplumun her kesimine ulaştırılmasında sağladıkları katkı, yakın tarihimizde önemli yer tutuyor. O değerleri yeni değerlerle taçlandırmak, topluma yeni umutlar aşılamak için o ruhu, ışığı taşımamız gerekiyor.”

"Tanıklarla Köy Enstitüleri" adlı paneli Gökhan Bal yönetirken, Varlık Özmenek, Bilkay Tekben, Ayça Çakalöz ve Alp Akman, anılarını izleyicilerle paylaştı. "4+4+4 ve Cumhuriyet Eğitim Devrimi" konulu ikinci panelde ise eğitim sistemindeki son değişiklikler tartışıldı.


Editör: TE Bilişim