Yeni nesil endüstriyel haberleşme ve kontrol teknolojisi CC-Link’i dünya genelinde yaygınlaştırmayı hedefleyen Japonya merkezli kuruluş CLPA (CC-Link Partner Association), son birkaç yılda yıllık bazda 2 milyonun üzerinde yeni cihazla küresel ölçekte çok önemli bir düzeyde büyüme yaşadı. Hâlihazırda tüm dünyada 3 bin 800'ü aşkın partner şirketi bulunan ve 340 farklı üreticinin geliştirdiği CC-Link IE TSN, CC-Link IE veya CC-Link ile uyumlu 2 bin 100'den fazla ürünü piyasaya süren CLPA, açık ağ otomasyonu alanında pazar liderliğini daha da büyütüyor. Mart 2019 ile Mart 2020 arasında küresel ölçekte 3.3 milyon üzeri cihaz kurulumuyla endüstriyel ağ sistemi teknolojisinin sektörde giderek artan bir ivmeyle kabul gördüğünün altını çizen CLPA Türkiye Müdürü Tolga Bizel, “CLPA olarak, geçtiğimiz yıla göre yüzde 12’yi aşan bir artışla tüm dünyada yaklaşık 30 milyon sistem kurulumuna ulaştık. Ortak, üretici ve sertifikalı ürünlerin sayısında da önemli bir artış yakaladık. Teknolojilerimize olan taleplerin sürekli olarak artış göstermesinden çok memnunuz. Elde ettiğimiz bu başarıların kaynağının ise CLPA partnerlerinin gelecek vadeden inovasyonları kullanarak geliştirdiği kaliteli ürünlerin temelini oluşturan teknoloji uzmanlığı olduğunu söyleyebiliriz’’ dedi.

Asya’nın yanı sıra Avrupa ve Kuzey Amerika'da da hızla yaygınlaşıyor

CLPA’nın sunduğu son teknoloji ürünlerin faydalarını gören kullanıcıların sayısı artmaya devam ettikçe iki haneli büyüme hızının da devam edeceğini dile getiren Tolga Bizel, “Son teknolojilerden biri olan CC-Link IE TSN, gelişmiş deterministik gerçek zamanlı iletişim imkânı sunuyor. CLPA’nın açık ağ otomasyon ailesinin en yeni üyesi olan bu teknoloji, Zaman Duyarlı Ağ (TSN-Time Sensitive Network) oluşturma veya TSN ile gigabit bant genişliğini birleştiren ilk endüstriyel ethernet teknolojisi olmasıyla da kısa bir süre içinde büyük bir başarı kazandı. Bu özellikleri sayesinde CC-Link IE TSN, Sanayi 4.0 uygulamalarının hayata geçirilmesinde vazgeçilmez bir konuma geldi. İlk başta Asya pazarlarında yoğun bir şekilde kullanılan şirket çözümleri bugün Avrupa ve Kuzey Amerika'da da yaygın bir şekilde kullanılıyor. Bu küresel büyümeyi desteklemek adına Avrupa ve Amerika iş birlikleri güçlendirilmeye devam edilirken, ulusal ve uluslararası kullanıcılara daha fazla fayda sunmak da hedefleniyor. CLPA sahip olduğu kabiliyetler ışığında, gelecekte hazır endüstriyel haberleşme sistemlerinin desteklenmesinde önem kazanacak TSN gibi inovasyonların belirlenmesi ve hayata geçirilmesi konusunda öncü rol oynuyor. Bu durum söz konusu teknolojilerin tüm dünyada benimsenmesini büyük ölçüde kolaylaştırdı ve kolaylaştırmaya devam edecek’’ diyerek sözlerini sonlandırdı.

CLPA (CC-Link Partner Association) Hakkında

Ankaralı Turgut'tan acı haber Ankaralı Turgut'tan acı haber

CLPA (CC-Link Partner Association), CC-Link’in kapsamlı kullanımının desteklenmesi amacıyla 2000 yılında kurulmuş bir açık ağ destekleme kuruluşudur. CLPA’nın temel teknolojisi olan CC-Link IE, otomasyon alanında dünyanın ilk ve tek açık gigabit etherneti olarak, rakipsiz bant genişliği sayesinde Sanayi 4.0 uygulamaları için ideal bir çözüm sunuyor. CLPA’nın temel faaliyet alanları arasında; CC-Link IE ve CC-Link teknik spesifikasyonlarının oluşturulması ve uyum testlerinin gerçekleştirilmesi, CC-Link kullanılan cihaz ve ekipmanlar için geliştirme desteği, cihaz seçimi için kullanıcı desteği ve CC-Link’in daha geniş kapsamlı bir şekilde benimsenmesine yönelik tanıtım çalışmaları yer alıyor. Kurulduğunda 163 kurumsal üyesi olan CLPA, 3.600'ü aşkın üye şirkete ve 300'ü aşkın üreticiden 1.900'ü aşkın uyumlu ürüne sahip. Tüm dünyada ise hâlihazırda 26 milyonu aşkın cihaz CLPA teknolojisini kullanıyor. Asya’nın önde gelen açık endüstriyel otomasyon ağı teknolojisi CC-Link, Avrupa ile Kuzey ve Güney Amerika’da da giderek popülerlik kazanıyor.

Editör: TE Bilişim