Kahramanmaraş’ın bahçe bitkileri yetiştiriciliği açısından üstün ekolojik avantajlara sahip olduğunu ifade eden Uslu, “Kahramanmaraş’ta tropik ve birkaç subtropik meyve türleri dışındaki tüm meyveler yetiştirilebiliyor. Kentte faaliyet gösteren çiftçilerimiz de bu avantajdan olabildiğince yararlanmalılar. Bizde ilgili destek kapsamında ayıklama, tasnif ve paketleme yapan ve entegre soğuk hava tesisleri bulunan küçük ve orta ölçekli işletmelerin AB standartlarına ulaştırılmasına yardımcı olunması, yeni teknolojilerin uygulanması ve rekabet gücünün artırılmasını amaçlıyoruz.” diye konuştu.
Desteklerle birlikte depolama ve saklamaya yönelik soğuk hava depolarının kurulması, hasat zamanında turfanda kullanımının kolaylaştırılması ve kalitenin de artacağına vurgu yapan Uslu, “Hibe desteğinin yapım işlerine, makine ekipman alımlarına, hizmet alımına, proje görünürlük harcamalarına da katkı sağlayacaktır. Bunun yanında meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik de destek verilecek. Bu destek, yatırımların uygun harcama toplam tutarlarının en az 50 bin Avro, en fazla 1 milyon 250 bin Avro olabilecek ve destek oranı, uygun harcama tutarının yüzde 50’si kadar olacağı beklenmektedir.” ifadelerini kullandı.
Uslu, Kahramanmaraşlı çiftçilerin AB hibelerinden maksimum şekilde faydalanması için gerçekleştirdikleri çalışmaların aralıksız süreceğini sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim