Antalyalı şehit 2 aylık polisti Antalyalı şehit 2 aylık polisti
 Hava sıcaklığındaki artış ve oruç tutma pek çok kişi de baş ağrısı şikayetlerini artırsa da, uygun tedavi yöntemi ile tüm baş ağrısı tiplerinin kontrol altına alınabileceğini belirten Memorial Antalya Hastanesi Nöroloji Bölümü’nden Uzman Dr. Bilge Çetin, “Ayda 3’ten fazla atak geçiren, ağrı kesici ile tedaviye yeterli cevap alınamayan migren hastalarında atakların oluşmasını engellemeye yönelik Botoks tedavisi, bu koruyucu tedavilerin arasında öne çıkıyor” dedi.
KRONİK MİGRENDE ETKİLİ
Dr. Çetin, yüzdeki kırışıklıkları yok etme amacı ile ‘botulinum toksini’(botoks) yaptıran migrenli hastaların baş ağrılarının azaldığının fark edilmesinin, migren tedavisinde botoks kullanımının yolunu açtığını söyledi.
Dr.Çetin, yapılan araştırmaların 3 aydan fazla bir süre boyunca, ayda 15 ya da daha fazla gün, migren karakterinde baş ağrısı olarak tanımlanan kronik migren tedavisinde botoks uygulamasının etkili olduğunu gösterdiğini belirterek şöyle konuştu: "Bu etkinin, botoksun, sinir sonlanma bölgelerinde bazı nörotransmitterlerin salınımını engellemesi yoluyla inflamatuvar ağrıyı önlemesinden kaynaklandığı düşünülüyor. Migren tedavisinde Botoks; alın, şakaklar, ense ve boyun bölgesine uygulanıyor. Kozmetik amaçla sadece yüz bölgesinde uygulanan botoks, migren tedavisinde bundan farklı olarak alın, şakaklar, ense ve boyun bölgelerinde belirli noktalara deri altına botulinum toksini iğne ile verilerek uygulanıyor. Çoğu durumda uygulamaların etkisi yaklaşık 3-4 ay süreceğinden tedavinin devamı için tekrarlanması gerekiyor.”
NÖROLOJİ UZMANI TARAFINDAN UYGULANMALI
Dr.Çetin, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’den sonra Türkiye’de de onaylanmış olan kronik migren tedavisinde botoks uygulanmasının güvenilir olması için bir nöroloji uzmanı tarafından yapılmasının önem taşıdığını ifade etti.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim