İzmir’de zehirlenmenin olduğu sokakta endişe sürüyor İzmir’de zehirlenmenin olduğu sokakta endişe sürüyor
Bilgin ailesi, Eskişehir'de 9 ay süren tedavilere cevap vermeyen küçük Fatma'yı, iyileşir ümidiyle İzmir'e getirdi. Yurt dışından gelen aylık 3 bin TL tutarındaki ilaçları almakta güçlük çeken Bilgin ailesi, kiraladıkları evde komşu yardımıyla ayakta durmaya çalışıyor. Küçük Fatma'nın eski sağlığına kavuşup okula gitmesi için gün sayan aile, hayırseverlerden yardım bekliyor. 
Kütahya'nın Simav ilçesinde yaşayan İsmail ve Türkan Bilgin çifti, 1 yıl önce aniden fenalaşan kızları Fatma'yı, Simav Devlet Hastanesi'nin acil servisine götürdü. Yapılan incelemeler sonucu böbrek yetmezliği teşhisi konulan küçük Fatma, 2 ay sonra daha detaylı bir tedavi için Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Burada 9 ay tedavi gören Fatma, diyaliz makinesine bağlanabilmesi için 6 kez bıçak altına yatarak operasyon geçirdi. Yetişkinlerde koldan yapılan diyaliz işlemi, yaşı küçük olduğu için vücudundan damar yolu bulunup yapılması gerektiği için, talihsiz kızın her defasında, küçük bedeninin farklı yerlerine delikler açıldı. 9 aylık sürecin ardından küçük Fatma tedavilere cevap vermeyince, doktorlar aileyi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yönlendirdi. Bunun üzerine Bilgin ailesi, 1 ay önce İzmir'e geldi.
Simav'da gece bekçiliği yapan ve kızının iyileşmesi için işini bırakıp eşiyle beraber İzmir'e gelen İsmail Bilgin, masrafları karşılamak için bankadan çektiği 7 bin TL ile Bayraklı'da 2 odalı bir ev kiraladı. Geri kalan parayı ise, haftada 3 defa diyalize giren küçük Fatma'nın aylık 3 bin TL'yi bulan ve tamamı yurt dışından geldiği için devlet tarafından karşılanmayan ilaçlara verdi. Yeni tuttukları evde herhangi bir eşya bulunmayan ailenin durumunu gören komşuları da, aileye beyaz eşya, koltuk gibi yardımda bulundu. Komşularının verdiği yemeklerle hayata tutunma mücadelesi verdiklerini söyleyen İsmail Bilgin, "4 yaşındaki diğer kızım Sinem'i bakamadığımız için, memlekette anneme bıraktık. Bankadan çektiğim para bitti. İş bulamadığım için de nasıl ödeyeceğimi bilemiyorum. Sağlık güvencemiz yok, iş yok, sıkıntımız büyük. Kızımın, 18 yaş altında olduğu için tedavi masrafları devlet tarafından karşılanıyor ancak, ayda 3 bin TL'yi bulan ilaçları yurt dışından geldiği için karşılanmıyor" diye konuştu.
Gerek iş, gerekse ilaç masraflarının karşılanması için yardıma muhtaç olduklarını belirten Bilgin, "Kızımın yüzde 80 oranında böbrekleri iflas etmiş durumda. Ya iyileşene kadar bu ilaçları kullanacak veya böbrek nakli gerekiyor. Kızımın okulların açıldığı günde, cebine harçlık koyarak okula göndermek istiyorum ama bunun için ilaçların düzenli bir şekilde alınması gerek. Hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim