Birles¸ik Krallık ve digˆer u¨lkeler arasındaki ilis¸kileri gelis¸tirmek amacıyla 2012 yılında bas¸latılan “Great” kampanyası, İngiltere’nin ziyaret etmek, c¸alıs¸mak, egˆitim go¨rmek ve yatırım yapmak ic¸in tercih edilmesinin nedenlerini anlatıyor.
İngiltere’nin simgelerinden biri olan c¸ift katlı kırmızı otobu¨s, yaklas¸ık bir ay boyunca Tu¨rkiye’nin dokuz ilinde, s¸ehir merkezlerine ve u¨niversite kampu¨slerine ugˆrayarak o¨nemli bulus¸malara ev sahipligˆi yapıyor. Londra şehir hatları için halihazırda kullanılan, çevre dostu hybrid teknolojisine sahip kampüste bulunan kırmızı otobüse, Öğrenciler, gün boyunca otobüsüsü gezerek, hem de İngiltere’deki eğitim olanakları hakkında bilgi aldılar.
British Council Eğitim Koordinatörü Semra Yalçın, 26 Kasım tarihine kadar kurumlarının Facebook sayfasında du¨zenlenecek yarıs¸mada, 5 katılımcıyı I·ngiltere’de egˆitim kazanma fırsatı beklediğini kaydetti. Yalçın, İzmir’de kampanya etkinlikleri için Yaşar’ı seçtiklerini belirterek, “İngiltere ile Türkiye arasındaki eğitim ve ekonomik iş birliklerini geliştirmeyi amaçlıyoruz.
Burada da öğrencilere yönelik İngiltere’de eğitim fırsatları hakkında bilgilendirme, öğrenciler için kariyer gelişimine yönelik seminerler verdik. Ayrıca, üniversitelerde uluslararasılaşma, İngiltere’den örnekler, iş birliği alanları üzerine de bir oturum gerçekleştirdik” dedi.
İngiltere'de her yıl 350-400 bin yabancı öğrenci ya üniversite ya da dil eğitimi alıyor. İngiltere bu alanda ABD’nin ardından en çok öğrenci çeken ülke konumunda bulunuyor.
Türkiye ise yurtdışına yabancı öğrenci gönderen ülkeler arasında 13. sırada bulunuyor. Lisans, yüksek lisans ile dil kurslarına gidenler dahil yılda yaklaşık 120 bin öğrencinin Türkiye’den yurtdışına eğitim için gittiği ve bunun maliyetinin ise 2 milyar doları bulduğu tahmin ediliyor.
Editör: TE Bilişim