Başbakan Erdoğan ve ilgili bakanlıklarla temasa geçerek ellerindeki stokların erimesi için ek süre talebinde bulunacaklarını belirten Kılıç, “3-4 yıllık bir ileriye itelemek, stoklarımız ve bayilerimizi eritmek için olabilir ya da göreceğimiz zarara ilişkin bir tanzim gerekiyor. Bizim Başbakanımız tüm esnafını kucaklayan bir Başbakan. Herhalde 3 milyon esnafına da ‘Ne yaparsanız yapın’ demeyecektir. Kendisi ve ilgili bakanlıklar ile temasa geçmeye çalışarak, sektörel bazda bazı görüşmelerimiz olacaktır. Olumlu yaklaşacaklarını düşünüyoruz” diye konuştu.
5 Nisan 1994 yılında dönemin hükümeti tarafından ekonomik dengenin sağlanması için alınan kararların tartışma konusu olduğunu ve bu yüzden kamuoyunda ‘5 Nisan kararları’ olarak bilindiğini hatırlatan Kılıç, “Borçlarımızı ödeyemeyeceğiz, kimse de yüzümüze bakmayacak. Çok karanlık bir dönem bekliyor bizleri ve çalışanları. ‘3-4 yıl evet içinde stoklarınızı uzatın’ denilirse biz de ona göre sektör değişikliğine, bize göre geçmişin 5 Nisan kararları gibi. Her şey allak bullak olacak” dedi.
Sektöre uzun yıllardır emek veren Rayhan Sarıkaya ise, iflas ettiklerini söyledi. Geri adım atılması ya da kendileri için alternatif bir seçenek belirlenmesi gerektiğini belirten Sarıkaya, “Kapatıyoruz desek de kapatamıyoruz. Maliye’ye, Bağ-Kur’a ve SGK’ya borcumuz var. Kendimiz olduğu gibi yanımızda çalışanlarımız da mağdur olacak. Şuan 6 SGK’lı çalışan ile yollarımızı ayıracağız. Biz iflas etmiş bir firmayız. Bu sektör nasıl yok sayılır” şeklinde konuştu.
İzmir haberleri
Editör: TE Bilişim