Selin en çok zarar verdiği Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde bulunan Yavuz Sultan Selim Camisi, sel felaketinin yaşandığı gün tamamen sular altında kalırken, cami içinde mahalleli ve belediye ekipleri tarafından temizli çalışması yapılıyor. Cami imamı İsmail Varol, “Sel geldiğinde caminin içi çamur ve su ile doldu. Şunda camimiz kullanılmaz halde. Şuanda üst katta yaz Kur’an kursuna gelen öğrencilerimize ders veriyoruz ama yağmur ve sel uyarısı nedeniyle biraz daha dikkatli daranıyoruz” dedi.
Selin yaşandığı günden itibaren çevre illerin belediyeleri ve sivil savunma ekiplerinin yardıma koştuğu Samsun’da Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait ekiplerde temizlik çalışmalarına katılıyor. 5 gündür bölgede bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, özellikle içi su dolu evlerin boşaltılması için büyük çaba sarf ediyor.
“BULAŞICI HASTALIKLARA KARŞIN İLAÇLAMA YAPILIYOR”
Sel felaketinin yaşandığı andan bölgede bulunan ve yapılan çalışmaları bizzat yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilaçlama çalışmalarının her gün yapıldığını söyledi. Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, “İlaçlama yapıyoruz, her gün ilaçlama yapıyoruz. Gelen yağmur suyu belki mikrobik bakterileri taşıyabilir. Sadece binaların bodrum katları değil, çevrede de ilaçlama yapıyoruz. Biz de yapıyoruz. Sağlık Müdürlüğü ekipleri de yapıyor” dedi.
“BAŞBAKANIMIZ HER GÜN ARIYOR”
Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın her gün aradığını ve gelişmeler hakkında bilgi aldığını belirten Başkan Yılmaz, “Başbakanımız her gün arıyor. Özellikle evleri ağır hasar görmüş olan vatandaşlarımızı bir an önce sağlıklı evlere taşınması gerektiği konusunda, bölgede yaşayan insanların sosyal konutlara taşınması konusunda talimat verdiler. Biz de ağır hasarlı evlerin listesini yapıyoruz ve hemen Başbakanımızın talimatını yerine getireceğiz. Buradan duyuru yapmak istiyorum; evinde oturamayan vatandaşlarımız bize müracaat ettiğinde onlara hemen ev verebilecek durumdayız. Elimizde daha önce TOKİ tarafından yapılmış 100 kadar ev var, eşya da temin edebiliriz diye düşünüyoruz” diye konuştu.
PSİKOLOJİK DESTEK VERİLECEK
İnsanların artık yağmur sesi duyduğunda strese girdiğini ifade eden Yılmaz, “Sağlık Müdürlüğü 8 tane psikolog görevlendirecek. Bırakın çocuklar artık penceremize yağmur damlası düştüğünde telaş yapıyoruz. Hepimizde var o stres. Yağmurun sesi eskiden dinlendirici bir sesti, artık bize stres veriyor. Bir daha olur diye gerilmeyen kimse yok. Onun için psikologların da bu açıdan bir şeyler yapmaları gerekiyor. Bir vatandaşımız da onu talep etti, psikologlar bölgede görev yapacaklar” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim