Cani baba gözaltında... Cani baba gözaltında...
Teknolojinin en büyük nimetlerinden akıllı telefonların kullanıcılarının en büyük sorunu, şarjlarının kısa sürede bitmesi oluyor. Batarya sürelerini uzatmak için dikkat edilmesi gereken en önemli konu şarjda iken telefonu kullanmamak ve şarj yüzde 100’ü gösterdikten 15 dakika sonra telefonu şarjdan çıkararak kullanmak olarak gösteriliyor. Öte yandan yan sanayi ürünleri yerine orijinal şarj cihazlarını kullanmak da bataryanın ömrünü olumlu yönde etkiliyor. Ayrıca, telefonu gece şarja takıp sabah almak da tavsiye edilmiyor.
“GECE BOYUNCA ŞARJDA BIRAKMAYIN”
Batarya kullanım süresini uzatmanın doğru şarj etmekten geçtiğini ifade eden Oğuzhan Koçamer, şöyle konuştu: “Orijinal şarj aleti kullanılması, şarjdayken telefonun kurcalanmaması gerekiyor. Telefon şarjdayken telefonla oynamak bataryanın ömrünü azaltıyor. Ortalama telefonun şarj süresi var. O süreden sonra telefonu kullanmak daha uygun olur. Tam yüzde 100 şarj olduktan sonra bir 15 dakika daha şarjda olması gerekir. Diğer şekilde şarjdan alırsanız daha kısa sürede şarjı bitmeye başlar. Bir 15 dakika daha beklerseniz tam anlamıyla şarj olmuş olur. Akıllı bir telefonun gece boyunca şarjda olursa kendini otomatikman kapatıyor. Orijinal adaptörler kendini kapatıyor. Şarj olmayı kesiyor. Ama belli bir saatten sonra yüzde 99 olabilir. Tekrar çalışmaya başlıyor. Bu da batarya ömrünü etkiliyor.”
“ORİJİNAL BATARYA KULLANIN”
Şarj süreleri kullanıcıların telefonu nasıl kullandığına bağlı olarak da değişkenlik gösterdiğini belirten Hüseyin Çelik şunları söyledi: “Cihazlardan kullanılan bataryaların yedek bataryalarını güvenilir yerden batarya almak gerekiyor. Orijinal olduğuna çok dikkat edilmeli, yan sanayi ve ucuz ürünler makinaya zarar verir. Bunlar telefona da zarar verir ve neticesinde yangın çıkabilir.”
“YAKINDA PRİZİN YANINDA YATACAĞIZ”
Kullanıcılar ise akıllı telefonlarını şarja takıp çıkarmaktan bıktıklarını dile getirerek şunları söyledi: “Telefon şarjı çabuk bitiyor. Telefonu günde iki kere şarja takıyoruz. Şarjdayken de kullanıyoruz. Ondan dolayı da bitiriyor olabilir. Sıkıntılı bir durum yaşıyoruz. Neredeyse prizin yanında uzanıp yatacağız. Nasıl şarj edeceğimizi bilmiyoruz.”

Editör: TE Bilişim